Ingezonden persbericht

DOMINICK MUERMANS MET VAN AMERSFOORT RACING IN RECARO DUITS FORMULE 3 CUP!

ZANDVOORT 19 FEBRUARI 2006 - Dominick Muermans zal in 2006 zijn autosportcarrière voortzetten in het Duits Formule 3 Kampioenschap. De 21-jarige coureur maakt hiermee de overstap van de Formule Renault 2.0 waar hij afgelopen jaar zijn debuut maakte in zowel het Nederlands als het Duits Kampioenschap. Muermans zal samen met het Nederlandse raceteam van Frits van Amersfoort aan de start verschijnen met een nieuwe Formule 3 F305 chassis dat aangedreven wordt door een Opel-Spiess krachtbron.

De jonge Limburger maakt in zijn prille loopbaan een razendsnelle ontwikkeling door. Nog geen jaar geleden ging een lang gekoesterde wens voor Muermans in vervulling en debuteerde hij in de twee liter Formule Renault tijdens de Paasraces op het circuit van Zandvoort. Hij wist zich in het verdere verloop van het Nederlands Kampioenschap ten opzichte van zijn meer ervaren collega's prima te verdedigen en eindigde bovendien met grote regelmaat in de punten. Om meer racekilometers en internationale circuitkennis op te doen reed hij ook bijna alle wedstrijden in het sterk bezette Duits Formule Renault 2.0 Kampioenschap.

Muermans die momenteel zijn autosportcarrière combineert met zijn studie aan de Universiteit van Londen (Engeland) zal samen met Van Amersfoort Racing de stap naar de Formule 3 maken. Frits, die inmiddels meer dan dertig jaar het autosportvirus met zich meedraagt, kende reeds vele successen in de Formule 3. Zo won hij met Bas Leinders het Formule 3-kampioenschap in 1998, terwijl Christijan Albers in zijn debuutjaar twee races voor het team uit Laren achter zijn naam schreef. Ook namen als Jos Verstappen en Ho-Pin Tung hebben bij Van Amersfoort Racing de fijne kneepjes van het vak geleerd. Een ideale springplank voor de inwoner uit het Belgische Maaseik naar de hoogste regionen van de autosport.

Teammanager Frits van Amersfoort over zijn pupil: "Dominick heeft afgelopen jaar voor de eerste keer kennis gemaakt met de autosport. Hij heeft veel ervaring opgedaan op diverse Europese baansoorten en heeft inmiddels veel geleerd over de techniek van de auto en het gevoel van wagenbeheersing op de verschillende circuits. Vorig seizoen stond volledig in het teken van het maken van wedstrijdkilometers en met vallen en opstaan heeft hij zich knap door de races gevochten. Ondanks zijn geringe ervaring pakte hij alles bijzonder snel op. We hopen dat hij de lessen uit 2005 zal doortrekken naar het nieuwe jaar. Niet alleen voor Dominick maar ook voor mijn team zal de deelname aan de Recaro F3 Cup een nieuwe uitdaging vormen en zullen we samen opnieuw onze horizon moeten gaan verleggen."

DOMINICK MUERMANS: "Het is een geweldige uitdaging om deel te nemen aan het Duits Formule 3 Kampioenschap! Vorig jaar heb ik ontzettend veel geleerd in Formule Renault 2.0, maar ik denk dat ik op het juiste moment ben overstapt naar de Recaro F3 Cup. Ik heb reeds getest in de Formule 3-bolide op het circuits van Oschersleben, Jerez de la Frontera, Valencia en Zandvoort en ik zie veel verschillen met de Formule Renault 2.0 bolide. De remmen, vleugelafstelling, bochtensnelheid en aerodynamische pakket is compleet anders dan in de Renault waar ik afgelopen seizoen mee heb gereden. Verder voel ik me prima op mijn gemak bij Frits en zijn team en het daarom logisch dat ik mijn carrière bij dit raceteam graag wil voortzetten. Ik zal de komende tijd veel gaan testen (3/4 maart Jerez en 7/8 maart Valencia) om de auto volledig naar mijn hand te zetten. Ik heb er alle vertrouwen in dat we er een mooi jaar van gaan maken!"

Nieuws en ook foto's zijn verkrijgbaar via Dominick Muermans' officiële website: www.dmuermans.com. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com)