Gemeente Bedum


17 februari 2006

Overhandiging opbrengst inzamelingsactie slachtoffers aardbeving; PAKISTAANSE AMBASSADEUR BEZOEKT BEDUM
De Pakistaanse ambassadeur in Nederland, de heer Malik Azher Elahi, brengt op maandag 20 februari een bezoek aan Bedum. De heer Elahi neemt in het gemeentehuis van Bedum een cheque ter waarde van 6.227,-- in ontvangst. Dit bedrag werd eind december van het vorig jaar in Bedum ingezameld door de heer Razzag Choudry uit Bedum. De heer Choudry is afkomstig uit Kashmir; een deel van Pakistan dat in oktober 2005 zwaar werd getroffen door een aardbeving. Voor de inzamelingsactie deed de heer Choudry onder meer een beroep op de basisscholen in de gemeente.

Het ingezamelde geld wordt symbolisch aan de Pakistaanse ambassadeur overhandigd. De heer Choudry gaat binnenkort zelf naar het rampgebied om een bestemming voor het geld te bepalen. Duidelijk is al wel dat het ingezamelde geld ten goede zal komen aan kinderen in Kashmir.

Het noorden van Pakistan en Kashmir werden op 8 oktober 2005 opgeschrikt door een aardbeving die ruim 80.000 slachtoffers eiste. De nood onder de overlevenden is onder meer door het invallen van de winter in het gebied hoog.