BP Nederland


BP Ultimate heeft een verbeterde formule

20-02-2006

Nu nog meer prestaties en minder vervuiling

BP Ultimate heeft een verbeterde formule

Capelle aan den IJssel, 20 februari 2006 BP Ultimate, één van de meest geavanceerde brandstoffen in Nederland sinds de introductie in maart vorig jaar, heeft nu een sterk verbeterde formule. Aanpassingen in de samenstelling van het product zorgen voor een nog betere en snellere reinigende werking in de motor in vergelijking met traditionele brandstoffen. Het resultaat hiervan voor alle typen motorvoertuigen is een veel lager brandstofverbruik, meer prestaties en verhoogd rijplezier. Daarnaast zorgt de nieuwe formule voor een verdere vermindering van de uitstoot van schadelijke stoffen.

De vernieuwde brandstoffen de benzine BP Ultimate Ongelood 98 en BP Ultimate Diesel - zijn vanaf begin maart a.s. op alle BP tankstations in Nederland verkrijgbaar. Beide brandstoffen zijn intensief getest. In andere Europese landen, zoals Engeland en Griekenland, is de verbeterde formule inmiddels zeer goed ontvangen door de automobilist.

De belangrijkste voordelen van de nieuwe formule op een rijtje:

BP Ultimate Ongelood 98
Het reinigend vermogen van de BP Ultimate benzine is aanmerkelijk vergroot. Door de vernieuwde samenstelling vindt er in de motor een 33% snellere reiniging plaats ten opzichte van de oude formule, als gevolg waarvan de verbeterde prestaties eerder merkbaar zijn. Tot 40 kilometer extra uit een tank voorheen was dit 18 kilometer extra ten opzichte van traditionele brandstoffen.

BP Ultimate Diesel
Het reinigend vermogen van BP Ultimate Diesel is nu vele malen groter. De vorige verbetering in verbranding bedroeg 62% ten opzichte van reguliere diesel, nu is dat verhoogd tot maar liefst 380% bij het kritische punt van injectie. Hierdoor zijn de verbeterde prestaties eerder merkbaar.
Een 300% verhoging van de extra kilometers per tank (tot 36 kilometer extra uit een tank).

De BP Ultimate brandstoffen genereren een aanzienlijke vermindering van de uitstoot van schadelijke stoffen. De vernieuwde BP Ultimate Diesel geeft zelfs een verlaging van 22.8% van de koolmonoxide (CO) uitstoot in vergelijking tot traditionele diesel. Dit percentage was eerder 8.4%. Als alle autos in Nederland BP Ultimate zouden tanken, dan zou dat voor wat betreft de vermindering van de uitstoot van schadelijke stoffen gelijk staan aan de verlaging van het aantal autos op onze wegen met 1.000.000.

BP Ultimate werkt direct en zorgt voor een onmiddellijke verbetering bij vele autos. De beste resultaten worden behaald als het product steeds wordt gebruikt. Het product wordt aanbevolen door Ford.

Ultimate Masters of Formula 3

Teneinde de voordelen van BP Ultimate voor de motor en het milieu bij een nog breder publiek kenbaar te maken, heeft BP het Ultimate-merk verbonden aan de fameuze Masters of Formula 3. Het gebruik van BP Ultimate in het internationele autosportevenement op Circuit Park Zandvoort biedt BP tevens de mogelijkheid om het product verder te testen en te ontwikkelen. De BP Ultimate Masters of Formula 3 vindt dit jaar op 5 en 6 augustus plaats.

Om het nieuwe hoofdsponsorschap verder bekend te maken, start BP binnenkort met een race-gerelateerde promotiecampagne: the BP Ultimate Speed Academy the Road to the Masters. Het gaat hierbij om een kart challenge op twaalf banen in Nederland, waaraan alle tankende automobilisten kunnen meedoen. Bij de finale die medio juni a.s. plaatsvindt, zal Formule 1 coureur Christijan Albers aanwezig zijn voor een meet & beat hij is tevens ambassadeur van BP Ultimate. De winnaar van deze wedstrijd mag via een race-opleiding deelnemen aan de Renault Clio Cup-race tijdens de BP Ultimate Masters. De nummers 2 tot en met 10 mogen hun talenten tonen in de Porsche GT3 tijdens een van de vele demonstraties in het BP Ultimate Masters weekend. Meer informatie volgt via de BP stations en de website www.bpultimate.nl.

Contactgegevens
Voor algemene vragen betreffende de activiteiten van BP in Nederland kunt u contact opnemen met Jacoline Poldervaart (Hoofd afdeling Communications & External Affairs)

Afdeling Communications & External Affairs
Rivium Boulevard 301
2909 LK Capelle aan den IJssel
Postbus 1131
3000BC Rotterdam
T 010 - 249 1000
F 010 - 249 1150
E info@bp.nl