Februari 2006

'Wereld van Mercedes-Benz' gaat in mei open
Auto's spelen hoofdrol in nieuw futuristisch museum in Stuttgart Ruim op tijd voor de eerste van de zes wedstrijden die in Stuttgart in het kader van de eindronden van het WK voetbal plaatsvinden, opent in Stuttgart-Untertürkheim op 19 mei de `Wereld van Mercedes-Benz' voor het publiek. Het betreft het nieuwe Mercedes-Benz-Museum en het Mercedes-Benz Center. Ze worden beide gebouwd voor de poorten van de DaimlerChrysler fabrieken.
Afbeelding

Het qua architectuur zeer opvallende gebouw van de Mercedes-Benz-Welt representeert op bijzondere wijze de fascinatie van Mercedes. In het museumgebouw, dat een expositieruimte heeft van 17.000 vierkante meter, zullen - verdeeld over negen verdiepingen - rond 180 auto's worden geëxposeerd.

Sportgeschiedenis
De meeste aantrekkingskracht zal vermoedelijk de etage hebben waar onder de titel `Races en records' ongeveer 40 modellen te zien zullen zijn uit de rijke sportgeschiedenis van de onderneming - van de Phönix-raceauto en de beroemde Blitzen-Benz tot en met de succesvolle Formule 1 en DTM-modellen van de laatste tijd.

Afbeelding Glazen wanden
Het Mercedes-Benz Center, dat wordt gedomineerd door enorme glazen wanden, wordt op een oppervlakte van 36.000 vierkante meter het gehele pallet van de actuele productielijn van Mercedes-Benz getoond.

Kindermuseum
Tot de Wereld van Mercedes-Benz behoren ook een interactieve technische presentatie, een kindermuseum, een `uitvinderswerkplaats'en een groot aantal winkels en eetgelegenheden. In de nabijgelegen openlucht-arena vinden regelmatig bijzondere optredens plaats.

Meer informatie:
Stuttgart Marketing GmbH, Postfach 104436, D-70039 Stuttgart, info service: Königstraße 1A, D-70173 Stuttgart, tel. 00 49. 711 22280, fax 00 49. 711 2228253, e-mail: info@stuttgart-tourist.de.

Internet: http://www.stuttgart-tourist.de/
2006-02-20