Politie Haaglanden

persberichten 20 februari

Haaglanden, 20-02-2006

Verdachte rijdt in gestolen auto
Zoetermeer Zondag 19 februari rond 20.30 uur zagen agenten op de lijnbaan een autorijden met stadslichten. Toen zijn de bestuurder wilden aanspreken reed hij vet verhoogde snelheid door. Na een korte achtervolging zette de bestuurder de auto stil op het Sullivanlijn en rende samen met een andere inzittende weg. Een van de verdachte werd in de directe omgeving tussen de bosjes gevonden. Een 23-jarige man (woonplaats onbekend) werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De auto bleek gestolen.

Politie zoekt getuigen inbraak
Zoetermeer Zondag 19 februari rond 22.30 kreeg de politie een inbraakmelding in een pand aan de Stephensonstraat. Getuigen hadden gezien dat vier personen zich daar verdacht ophouden. Toen de agenten daar aan kwamen waren de verdachten al verdwenen. Het is niet bekend wat uit het pand is meegenomen. Getuigen wordt verzocht via 0900-8844 contact op te nemen met Bureau Zoetermeer als zij informatie hebben over de inbraak.

Snelheidscontroles
Den Haag - Politie Haaglanden heeft zondagavond tussen 18.30 uur en 22.30 uur op de Maanweg 580 bestuurders gecontroleerd op hun snelheid. In totaal werden 24 bestuurders bekeurd voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid.

Auto over de kop
Den Haag Zondag 19 februari omstreeks 15.00 uur vond op de Prins Clauslaan een aanrijding plaats tussen twee voertuigen waardoor een voertuig op de kop terecht kwam. De 18-jarige Hagenaar reed in de richting van de Prins Clauslaan en verleende vermoedelijk geen voorrang aan een 27-jarige bestuurster. Als gevolg van de botsing belandde de auto van de vrouw op zijn kop. De 27-jarige vrouw is met rugklachten vervoerd naar het ziekenhuis.

Met borrel op achter het stuur
Den Haag Maandag 20 februari omstreeks 00.28 uur is op de Van Alkemadelaan een 35-jarige man uit Leidschendam aangehouden voor het rijden onder invloed. De man legde een blaastest af en blies 550 ug/l. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Gordelcontrole
Den Haag Zondag 19 februari vond tussen 14.00 uur en 17.00 uur op de Nieuwe Parklaan een controle plaats van bestuurders op het dragen van een autogordel. Van de 500 bestuurders droegen 63 van hen geen gordel. Binnenkort vinden zij een bekeuring in hun brievenbus.

Mini motor in beslag genomen
Den Haag Op zondag 19 februari om 19.00 uur zagen surveillerende politieagenten een man met een mini motor al slalommend en onverlicht rijdend over de Vaillantlaan. Na een korte achtervolging kon een 17-jarige Hagenaar worden aangehouden. De mini motor werd in beslag genomen en de bestuurder kreeg een proces-verbaal. Het rijden met een mini motor op de openbare weg is verboden.

Dronken door rood
Den Haag Op maandag 20 februari om 00.30 uur zagen surveillerende politieagenten dat een automobilist op de Loosduinsekade tot twee keer toe het rode verkeerslicht negeerde. Nadat de man was staande gehouden bleek de 48-jarige Hagenaar alcohol te hebben gedronken. De man werd aangehouden en blies aan het bureau 540 ug/l. Hij kreeg drie bekeuringen, twee keer rood licht en het rijden onder invloed van alchohol.

Man met gestolen spullen aangehouden
Wassenaar De politie heeft maandag 20 februari om 3.30 uur op de Van Limburg Stirumstraat een 45-jarige Hagenaar aangehouden die in zijn auto gestolen spullen vervoerde. Het ging om ijzeren latten, die hij naar eigen zeggen in de omgeving van de Van Alkemadelaan had weggenomen. In de auto trof de politie ook een tas vol gereedschappen aan. De man zei altijd s nachts op pad te zijn, omdat hij niet kan slapen.

Automobilist ziet fietser over het hoofd
Pijnacker Een 54-jarige Zoetermeerse bestuurder zag op de rotonde bij de Delftsestraatweg een 42-jarige fietser uit Nootdorp over het hoofd. De Zoetermeerder kon een aanrijding voorkomen door tijdig en hard te remmen. De fietser week uit en viel. Hij raakte licht gewond aan zijn hand.