European Union



IP/06/186

Brussel, 20 februari 2006

Europees Jaar van de mobiliteit van werknemers gaat van start met één miljoen banen on line

Vandaag zullen ongeveer één miljoen vacatures voor de hele EU worden gepubliceerd op een nieuwe website voor werkzoekenden, die in gebruik wordt genomen in het kader van de start van het Europees Jaar van de mobiliteit van werknemers. De website en het Europees Jaar worden op gang getrokken door José Manuel Barroso, voorzitter van de Europese Commissie, Vladimír Spidla, lid van de Commissie, en Martin Bartenstein, minister van Economische Zaken en Arbeid van Oostenrijk. Dit gebeurt op de conferentie `Mobiliteit van werknemers: een recht, een optie, een kans?' in Brussel. Dit Europees jaar moet ervoor zorgen dat het publiek beter op de hoogte is van de voordelen van werken in een ander land en/of een andere baan, en moet tevens duidelijk maken hoe de EU de werknemers daarbij kan helpen.

Slechts om en bij de 2% van de Europeanen wonen in een ander EU-land dan hun land van oorsprong, een cijfer dat de laatste dertig jaar vrijwel ongewijzigd is gebleven. En de meesten van hen blijven ook in dezelfde baan werken. De gemiddelde tijd dat iemand dezelfde baan houdt, is 10,6 jaar in de EU, tegenover 6,5 jaar in de VS. De EU streeft naar meer groei en werkgelegenheid en daarom is het nu nog belangrijker werknemers te helpen om de stap naar andere landen/sectoren te zetten. Daardoor verwerven werknemers nieuwe vaardigheden en ervaring, waarvan zowel zijzelf als hun werkgever profijt trekken in de huidige globale economie.

Vladimír Spidla, Europees commissaris voor Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Gelijke Kansen, heeft duidelijk uitgelegd waarom mobiliteit belangrijk is. 'Vrij verkeer van personen is een fundamenteel recht in de EU. Wij moeten daar optimaal gebruik van maken. Het kan mogelijkheden creëren om te leren, te werken en nieuwe vaardigheden te verwerven. Werknemers moeten zich nieuwe vaardigheden eigen maken en Europa heeft werknemers nodig die zich kunnen aanpassen. Het wordt dus tijd dat Europa mobiel wordt', zo verklaarde hij.

Op de conferentie van vandaag wordt het startsein gegeven voor de nieuwe EURES-website voor vacatures, die in 28 landen in heel Europa circa één miljoen vacatures in de EU onder de aandacht zal brengen (zie hieronder voor het webadres). Op de site zullen al de vacatures verschijnen die door arbeidsbureaus in heel de EU en daarbuiten worden gepubliceerd. Bovendien wordt een netwerk van 700 adviseurs beschikbaar gesteld om mobiele werknemers te helpen.

Tijdens de conferentie, die zal worden bijgewoond door zowat 450 afgevaardigden, onder wie politici, vertegenwoordigers van werknemers en werkgevers, academici en vertegenwoordigers van de civiele maatschappij, zal ook aandacht worden geschonken aan de rol van mobiliteit bij het scheppen van meer en betere arbeidsplaatsen en het versterken van de groei, en aan de vraag hoe een mobiliteitscultuur kan worden bevorderd.

De voor het Europees jaar uitgetrokken begroting van tien miljoen euro zal worden besteed aan voorlichtingsprojecten over mobiliteit en grote evenementen zoals een mobiliteitsconferentie in Wenen in juni en `Job Fair Europe' in september, waarbij in meer dan vijftig Europese steden banenbeurzen zullen worden gehouden. Tot de projecten behoren onder meer "mobiliteitsavonden" op een Europees tv-kanaal en in Parijs in december 2006, een publiciteitscampagne in de metromagazines in alle Europese metro's, nieuwe films waarin wordt gewezen op het nut van mobiliteit, en een blog op de website van het Europees Jaar van de mobiliteit van werknemers.

Diverse studies zijn gepland om het effect van mobiliteit te beoordelen en de statistische gegevens te verbeteren. Er zal een Europese prijs worden toegekend aan de organisatie die het meest tot de mobiliteit van werknemers heeft bijgedragen.

Uit een recente Eurobarometerstudie blijkt dat de meeste respondenten van mening zijn dat mobiliteit hun arbeidsperspectieven kan verbeteren. En terecht, want uit dezelfde enquête is gebleken dat 59% van de mensen die buiten hun eigen regio werk zochten, binnen een jaar een baan vond, terwijl dit voor de honkvasten slechts 35% was.

Hoewel de mobiliteit beperkt blijft, zijn de Europeanen toch zeer geïnteresseerd om mobiel te worden. EuropeDirect, de dienst die elke vraag over de EU in elke gewenste EU-taal beantwoordt (telefoon 00800 6 7 8 9 10 11), meldt dat ongeveer 25% van de ontvangen vragen over mobiliteit gaat.

Nadere informatie is te vinden op: 2006 European Year for Workers' Mobility

http://europa.eu.int/comm/employment_social/workersmobility2006/index_ en.htm
EURES - The European Job Mobility Portal

http://europa.eu.int/eures/home.jsp?lang=en