Unicef



Onderwijs voor ruim 110.000 kinderen dankzij actie Den Haag Unicef Stad

20 februari 2006, Den Haag - Tijdens een fondsenwervende tv-uitzending heeft de gemeente Den Haag vanavond voldoende geld opgehaald om ruim 110.000 kinderen in Suriname, Turkije en Marokko de kans te geven op (beter) onderwijs. Met dit aantal is het oorspronkelijke doel - onderwijs voor 80.000 kinderen - ruimschoots overschreden.

Den Haag is sinds mei vorig jaar Unicef Stad en vraagt speciale aandacht voor Unicef-onderwijsprojecten in Suriname, Turkije en Marokko. De afgelopen maanden hebben scholen, bedrijven en particulieren hiervoor geld ingezameld. De tv-uitzending - verzorgd door de regionale omroep RTV West vanuit theater Diligentia - vormde het voorlopige hoogtepunt.

Tijdens de uitzending was een hoofdrol weggelegd voor Unicef Ambassadeur Paul van Vliet, die onder andere zijn creatie Haagse Bennie van stal haalde om zoveel mogelijk donaties binnen te halen. In het telefoonpanel zaten onder andere burgemeester Wim Deetman, darter Raymond van Barneveld, tv-presentatrice Paula Udondek en Ernst van het bij kinderen zeer populaire Ernst, Bobbie en de rest.