Gemeente Hilversum

Vragen van VVD en D66 over welstandsadvies bouwplan stadskantoor Oude Enghweg

17 februari 2006
Aan: het college van B&W

Betreft: schriftelijke vragen over welstandsadvies bouwplan stadskantoor Oude Enghweg
Van: de Hilversumse fracties van de VVD en D66

Hilversum, 17 februari 2006

Geacht college van B&W,

De fracties van de VVD en D66 hebben kennisgenomen van het welstandsadvies van Welstand en Monumenten Midden Nederland over de voorgenomen verbouw- en uitbreidingsplannen voor het stadskantoor aan de Oude Enghweg.

Eerder gaf uw college aan geen problemen te zien voor realisering van dit bouwplan in relatie tot het bestaande en het nieuwe bestemmingsplan Noordwestelijk Villagebied en de door de raad vastgestelde welstandsnota. Ook de Hilversumse commissie welstand en monumenten keurde het plan niet af.

De adviescommissie Welstand en Monumenten Midden Nederland komt echter tot een eenduidig en vernietigend oordeel over het bouwplan.

Wij willen u daarom op grond van artikel 41 van het Reglement van Orde de volgende vragen stellen:


* Heeft u kennisgenomen van de 'second opinion stadskantoor Oude Enghweg' van de adviescommissie Welstand en Monumenten Midden Nederland?

* Deelt u de opvatting van Welstand en Monumenten Midden Nederland dat "dit bouwplan in al zijn facetten haaks staat op het door de gemeente de laatste jaren zelf ingezette beleid tot behoud, herstel en versterking van de bestaande stedenbouwkundige en cultuurhistorische structuur van dit gebied"?
* Hoe oordeelt u over de conclusie van Welstand en Monumenten Midden Nederland "dat dit plan, in het licht van het door de gemeente in de welstandsnota geformuleerde beleid, in strijd is met redelijke eisen van welstand"?

* Bent u met ons van mening dat het oordeel van Welstand en Monumenten Midden Nederland aanleiding moet zijn om het bouwplan voor het stadskantoor te heroverwegen onder het motto 'beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald'?

Met vriendelijke groeten,
Beernoud Moojen, fractie VVD
Erik Boog, fractie D66
Namens deze,