Gemeente Drimmelen


Procedure betaald parkeren bij haven Biesbosch Marina Drimmelen

Wethouder Gijs Broeders heeft maandagavond, 13 februari, aan ongeveer 100 belangstellenden de gemeentelijke plannen toegelicht over het beperkt betaald parkeren in het havengebied, de daarbijbehorende inspraakprocedure en de evaluatie in oktober van dit jaar.

Waar wordt het betaald parkeren ingevoerd

· Parkeerkuil jachthaven Biesbosch Marina Drimmelen. De parkeerkuil is afgesloten met een slagboom. Het betreft hier 394 parkeerplaatsen.
· Marinaweg, gelegen aan de zuidzijde van de nieuwste haven (bij de camping). Voor deze 84 parkeerplaatsen moet er vooraf een kaartje gekocht worden. In totaal gaat het om 478 betaalde parkeerplaatsen.

Wat kost het?

Parkeerkuil: de tarieven zijn ¤ 2,- voor het eerste uur en vervolgens ¤ 1,50 per uur met een maximum van zes euro per dag.

Marinaweg: hier kost het ¤ 1,- per uur met een maximum van ¤ 6,- per dag.

Betaald parkeren geldt voor alle dagen van de week van 9.00 tot 20.00 uur. In de periode van 1 november tot 1 maart hoeft alleen op zaterdag en zondag te worden betaald.

Wanneer
De parkeerkuil is in eigendom van Biesbosch Marina Drimmelen. Hiervoor is geen inspraakprocedure nodig. Per 1 april moet er betaald worden om te parkeren. De parkeerplaatsen aan de Marinaweg maken deel uit van de inspraakprocedure. Hiervoor is de planning dat er per 1 juni 2006 betaald moet worden.

Verkeersmaatregelen om overlast in het dorp te beperken In overleg met de werkgroep "inwoners" en de werkgroep "ondernemers" neemt de gemeente de volgende maatregelen:


· Eenrichtingsverkeer ter hoogte van de Dorpsstraat en de Biesboschweg. Hierdoor kan het verkeer alleen via de Dorpsstraat het havengebied in. Om het havengebied te verlaten moeten de automobilisten gebruik maken van de nieuwe ontsluitingsweg.
· Verkeersborden zullen de maatregelen ondersteunen.
· Er zal handhavend worden opgetreden.
Buiten deze maatregelen verandert er niets in de kern Drimmelen.

Evaluatie
Het gemeentebestuur hecht veel waarde aan een evaluatie met inwoners en ondernemers. Gijs Broeders beloofde de aanwezigen dit in oktober te realiseren. Ook vroeg hij wat volgens hen belangrijke evaluatiepunten waren. De volgende punten zijn naar voren gebracht:


· Meerdere metingen van de verkeerstellers
· Het gebruik van de ontsluitingsweg

· Het gebruik van de parkeerkuil

· De klachten van inwoners en ondernemers (Meldpunt)
· De ervaringen van de ondernemers m.b.t. het parkeerbeleid
· De ervaringen van de inwoners m.b.t. het parkeerbeleid
· De effecten van het handhavende optreden (bekeuren)
· Het bestuderen van het huidige aantal parkeerplaatsen ter hoogte van de Dorpsstraat in relatie tot de nieuwbouwwijk
· De ervaringen met de uitgifte van parkeerontheffingen voor medewerkers Biesbosch Informatie Centrum en andere bedrijven. Tevens is de wens geuit om de verkeerssituatie (vrachtverkeer) van de Batterij in de evaluatie mee te nemen.

Werkgroep Parkeren
Deze werkgroep bestaat uit de vertegenwoordigers van:


· De gemeente Drimmelen

· De politie

· De inwoners: de heer C.H. Schuller en de heer W.J.M. Butter
· De ondernemers: de heer J. van Dulst en de heer L. Schuller Wethouder Gijs Broeders is de voorzitter van de werkgroep Parkeren Drimmelen

Belangrijke streefdata:
23 maart: einde inspraakprocedure
25 april: plannen in commissievergadering
24 mei: plannen in raadsvergadering

Week 9
Volgende week berichten wij u over de verkeersbesluiten.

Meer informatie
Telefoon 0162- 69 01 90.