Politie Gelderland-Midden

Politie verijdelt inbraak: twee man aangehouden
Publicatiedatum: 21-2-2006 11:11:38

Wageningen - Met de aanhouding van twee verdachten heeft de Wageningse politie maandagavond mogelijk een inbraak in een woning weten te verijdelen. De twee verdachten, beiden Wageningers van 36 en 44 jaar oud, konden kort na een getuigenmelding worden aangehouden op de Herenstraat en de Hoogstraat.

Een getuige waarschuwde omstreeks half elf de politie nadat hij gezien had dat er zich twee mannen verdacht ophielden op de Hoogstraat. Agenten gingen vervolgens een kijkje nemen en troffen op de Nieuwstraat de 36-jarige Wageninger aan. Bij het zien van de agenten liep hij weg maar kon op de Hoogstraat worden aangehouden. De 44-jarige Wageninger werd op de Herenstraat aangetroffen. Toen de agenten hem aan wilden aanhouden rukte de man zich los en vluchtte een nabijgelegen struikgewas in. Op aanroepen weigerde de man tevoorschijn te komen, waarop een diensthond werd gesteld. Die wist de verdachte Wageninger te grijpen. De man liep daarbij een bijtwond op en werd later daarvoor door een arts behandeld. Intussen bleek dat er in een woning aan de Hoogstraat was ingebroken maar dat de daders vermoedelijk in hun werk gestoord waren. Voorzover bekend was er niets ontvreemd; wel was er schade aan de woning ontstaan. Beide Wageningers zijn voor verder onderzoek ingesloten. Door de bewoner van het pand is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man bekent verduistering uit kas sportvereniging
Publicatiedatum: 21-2-2006 11:10:27

Nijkerk - Een 50-jarige man uit de gemeente Nijkerk heeft tegenover de politie bekend geld te hebben verduisterd uit de kas van de sportvereniging waarvan hij penningmeester was. De man meldde zich maandagochtend uit eigen beweging bij de politie nadat hij vernomen had dat het bestuur van de vereniging de politie had ingeschakeld.

Door het bestuur van de sportvereniging was onlangs ontdekt dat er geld ontbrak uit de contributiekas. Nadat de penningmeester hiermee geconfronteerd was zou hij al tegenover het bestuur hebben toegegeven het geld uit de kas te hebben gehaald. De man besloot later zichzelf bij de politie aan te geven. Na verhoor is de 50-jarige man weer vrijgelaten. Justitie besloot hem te dagvaarden; de man zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. Over de hoogte van het verduisterde geldbedrag worden door de politie géén mededelingen gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bennekomse met verwondingen naar ziekenhuis na ongeval
Publicatiedatum: 21-2-2006 11:09:58

Barneveld - Een 21-jarige automobiliste uit Bennekom is maandagochtend met vermoedelijk nekletsel naar het ziekenhuis gebracht nadat ze in Barneveld betrokken was geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw was even voor acht uur met haar auto vanaf de Briellaerdseweg de kruising met de Scherpenzeelseweg opgereden. Daarbij zag ze een over die weg naderende auto, bestuurd door een 27-jarige man uit Barneveld, kennelijk over het hoofd en verleende hem geen voorrang. Beide auto's botsten op elkaar en liepen schade op. De Barnevelder was met de schrik vrijgekomen maar bij de Bennekomse werd aanvankelijk ernstig letsel vermoed. Ze werd per ambulance naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede vervoerd. Daar bleken de verwondingen mee te vallen: de vrouw kon na controle weer naar huis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verdacht viertal met inbrekerswerktuigen opgepakt
Publicatiedatum: 21-2-2006 11:09:26

Hoevelaken - Vier mannen uit Den Haag zijn maandagochtend vroeg door de politie in Hoevelaken opgepakt onder verdachte omstandigheden. De vier bleken onder meer inbrekerswerktuigen bij zich te hebben. Surveillerende agenten zagen in de vroege ochtenduren op de Oosterdorpsstraat twee mannen lopen en stelden een routinecontrole in. Beiden hadden legden een twijfelachtige verklaring af over hun aanwezigheid en bleken met een auto te zijn gekomen waarin zich nog twee mannen bevonden. Na raadpleging in het opsporingsregister bleek een van hen, een 24-jarige Hagenaar, nog een boete hebben openstaan. In de auto stuitten de agenten om diverse inbrekers werktuigen, waarop de overige drie - een van 20 en twee van 21 jaar - ook werden aangehouden. De vier zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld en beweerden gewoon wat aan het rondrijden te zijn geweest. Het aangetroffen gereedschap is in beslag genomen. Tegen de vier is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---