Digitale Gemeente Houten

Bereikbaarheid hulpdiensten nog steeds onvoldoende in Schonauwen II

dinsdag 21 februari 2006 - Bron: Paul Soesbergen

Mede omdat de straatlantaarns in Schonauwen II al 3 dagen niet branden is er op zaterdag 18 februari j.l. om 20:40 uur een bromfietser tegen een paaltje aangereden op het fietspad langs de Granietsteen. De bromfietser kwam ongelukkig ten val en had behoefte aan medische hulp. Een bewoner van de Torenmuur die het ongeluk heeft zien gebeuren heeft gelijk de hulpdiensten gebeld.

Na enige tijd arriveerden 2 politie autos. De agenten keken toe, maar konden het slachtoffer niet helpen. Ook was de ambulance in de buurt, echter door het nemen van de verkeerde inprikker en de blijkbaar gebrekkige communicatie tussen de agenten en het ambulance personeel kon deze niet snel ter plaatse zijn, moest terug over de Rondweg en vervolgens weer verder gaan zoeken. Uiteindelijk was de ambulance pas om 21:10 uur ter plaatse. Gelukkig heeft een oplettende bewoner een ambulance broeder uit de wijk er direct bijgeroepen, zodat er toch vrij snel eerste hulp kon worden verleend.

Blijkbaar zijn de actuele aanrijdroutes in onze wijk nog steeds onvoldoende bekend bij de hulpdiensten. Dit ondanks het feit dat de Bewonersvereniging dit na een eerder voorval in de wijk al eens bij de gemeente aangekaart heeft en er uitgebreide media aandacht voor is geweest. Wij zullen daarom nogmaals de gemeente aansporen om de aanrijdroutes in de Houtense nieuwbouwwijken beter bekend te maken bij de hulpdiensten. Elke seconde telt.

Saillant detail is dat ondanks herhaalde meldingen van bewoners aangaande de straatverlichting deze steeds niet werd hersteld, maar na een telefoontje van de politie na dit ongeval was de straatverlichting een kwartier later al weer operationeel.

Paul Soesbergen,

voorzitter bewonersvereniging / kandidaat VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).