Ingezonden persbericht


USB stick in 'cool' blauw en mysterieus zwart polsbandje

Imation Flash-polsbandje voor de datageneratie

Schiphol-Rijk, 21 februari 2006 - Achteloos 256 megabyte aan data meenemen, helemaal in je eigen stijl, in een 'cool' blauw of mysterieus zwart polsbandje. Misschien is je muzikale smaak onbegrepen, of snappen ze de kunst van je foto's niet, als je USB-stick maar compatible is. En dat is 'ie. Niet in de looks, maar wel helemaal volgens de USB 2.0 standaard. Imation introduceert de Flash-polsband voor de datageneratie. Met stoeivaste sluiting. Ook handig als je geen zakken hebt. Of als de zakken van je skatersbroek dieper zijn dan je armen lang.

Imation, leverancier van verwisselbare opslagmedia, voegt de Flash-polsband toe aan haar bestaande Flash-productreeks. De fraai vormgegeven Flash-polsband is licht en bestaat uit een Flash-drive met een rubberen omhulsel en een solide sluiting, zodat de gegevens veilig kunnen worden meegenomen.

"De Imation Flash-polsband maakt het makkelijk om gegevens mee naar school of werk te nemen", zegt Pascal de Boer, directeur Imation Benelux. "Bij Imation blijven we ons ook onderscheiden als het om de vormgeving van onze innovatieve opslagproducten gaat. De Imation Flash-polsband is hier een goed voorbeeld van."

De Imation Flash-polsband heeft een opslagcapaciteit van 256 megabyte en kan op iedere computer met een USB-poort worden aangesloten. De polsband werkt eenvoudig: open de polsband en steek de stekker in de USB-uitgang. Vervolgens kunnen de benodigde bestanden van de computer naar de armband worden gesleept en vice versa.

Prijs en beschikbaarheid
De Imation Flash-polsband is in de Benelux verkrijgbaar in de kleuren blauw en zwart en heeft een adviesprijs van ¤ 35,99 exclusief btw (¤42,83 inclusief). De armband is vanaf begin maart verkrijgbaar bij de erkende wederverkopers. Meer informatie over de verkooppunten is te vinden op www.imation.nl/verkooppunten.

Over Imation
Imation Corporation is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van magnetische en optische verwisselbare-opslagmedia. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabyte tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft producten voor zowel de consumenten- als de zakelijke markt. Imations tapecartridges worden gebruikt in rekencentra en gedistribueerde opslagnetwerken en toegepast bij gegevensverwerking en beveiliging, in bedrijfscontinuïteitsprogramma's en voor backup en archivering. De vraag naar Imations optische producten en diskettes wordt gedreven door de behoefte aan betrouwbaarheid, gemak en draagbaarheid bij de opslag en het beheer van zakelijke gegevens, foto, film, illustraties en muziek op bedrijfs- en thuiscomputers en steeds vaker in consumentenelektronica.

Tien jaar Imation
Imation is een verzelfstandiging van 3M en heeft meer dan vijftig jaar ervaring in tape en meer dan twintig jaar ervaring in optische media. Inmiddels is Imation tien jaar zelfstandig en heeft zich als doel gesteld om vandaag de technologie van morgen te leveren. Met meer dan driehonderd onderzoekers en ontwikkelaars die bij Imation werkzaam zijn en meer dan driehonderd patenten op haar naam, weet Imation haar positie als pionier op het gebied van magnetische en optische media te bestendigen. Imation heeft 2225 mensen in dienst. Imation behaalt 54% van de omzet buiten de V.S.

Meer informatie:
Persberichten, achtergrondinformatie en foto's zijn te vinden op www.online-pressrooms.com

PublieksWerk B.V.
Marije Verdouw
(020) 486 21 39
marije@publiekswerk.nl

Imation Europe B.V.
Mady Wiessenberg
(020) 654 21 54
mdwiessenberg@imation.com