Gemeente Harderwijk


Informatieavond over locatie De Harder

Wat zijn de plannen met de locatie De Harder tussen de N302 en de Flevoweg?
Daarover belegt de gemeente op dinsdagavond 21 februari een informatieavond. Doel is belangstellenden te informeren over de gedachten die leven ten aanzien van de toekomstige ontwikkelingen op dit terrein.

Eind december vorig jaar ondertekenden de gemeente Harderwijk en eigenaar VandenBerg Holding een intentieovereenkomst. Het voornemen is om op De Harder een `themacentrum voor wonen en vrije tijd' te ontwikkelen. Aan de zijde van de Zeebuurt wordt het koopcentrum afgeschermd door een wand van betaalbare woningen. De Harder blijft ook qua verkeersstromen duidelijk gescheiden van de omliggende woonbuurt.

Op korte termijn zal het gemeentebestuur starten met de inspraakprocedure voor een ontwerp- bestemmingsplan voor de locatie De Harder. Wethouder F.A. de Lange van ruimtelijke ordening en volkshuisvesting leidt de informatieve bijeenkomst, die belangstellenden alvast een inkijkje geeft in de plannen van de ontwikkelaar en wat hiervoor op het gebied van o.a. de ruimtelijke ordening nog komt kijken.

De avond, in Raadzaal van het stadhuis, begint om 19.30 uur.