3 e persbericht van maandag 20 februari 2006

Eindhoven, 20-02-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt man aan na aantreffen hennepkwekerij in woning

Maandag om 15.20 uur hield de politie in een woning aan de Giraffestraat de 26-jarige bewoner aan. In de woning trof de politie op de eerste verdieping een hennepkwekerij aan. Er werden 146 hennepplanten, vierendertig lampen en evenzoveel trafos in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie roept mensen op aangifte te doen van diefstal auto-emblemen

De politie roept auto-eigenaren op aangifte te doen van diefstal van hun auto-emblemen (zie 1e persbericht van maandag 20 februari). Maandag hield de politie een derde verdachte aan, een twaalfjarige jongen uit Best. De andere twee werden zondag aangehouden. De drie zouden de afgelopen tijd emblemen en letters van vijftig tot zestig autos hebben gestolen. Gedupeerden kunnen voor vragen contact opnemen met de politie in Best via 0900-8844.

Eindhoven: Politie ontdekt hennepkwekerij

In een schuur achter een woning aan de Leeuwenstraat ontdekte de politie maandag een hennepkwekerij. In de schuur zijn twee zakken aangetroffen met gedroogde henneptoppen met een totaalgewicht van 812 gram. Naast de henneptoppen zijn verder twaalf lampen en trafos in beslag genomen. De hoofdbewoner moet nog door de politie gehoord worden.

Eindhoven: Politie houdt man aan

Een 45-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats is maandagmiddag om 16.15 uur op de Ruysdaelbaan door de politie aangehouden. Hij had nog een aantal geldboetes openstaan van in totaal 484 euro; goed voor tien dagen hechtenis.

Eindhoven: Fietsster gewond na botsing met auto

Maandagavond omstreeks 18.30 uur raakte een 31-jarige fietsster uit Eindhoven gewond toen ze geen voorrang kreeg op de kruising Barrierweg/Willem van Kesselstraat van een 29-jarige automobilist uit Veldhoven. De vrouw is met kneuzingen aan heup en benen overgebracht naar het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven. Uit het onderzoek blijkt verder dat het slachtoffer geen fietsverlichting gebruikte.

Aarle-Rixtel: Achttien keer door rood rijden

Tijdens een verkeerscontrole op de Kanaaldijk kregen achttien personen een boete omdat ze het rode licht negeerden. Door rood licht rijden is niet alleen levensgevaarlijk het behoort samen met snijden, over de vluchtstrook rijden en hard rijden tot de top vier van wat weggebruikers zien als agressief weggedrag. De boetes zijn als volgt: 130 euro voor een automobilist, 90 euro voor een bromfietser, 50 euro voor een fietser en een voetganger die door rood loopt betaalt 35 euro. Zie ook www.boetebase.nl