Opsporing Verzocht

Maandag 20 februari 2006 - http://www.opsporingverzocht.nl Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing
Uitzending: dinsdag 21 februari 2006 (17.30 uur/Nederland-I) Voetbalrellen in Den Haag
Gewapende overvallen in Beverwijk en Wormerveer
Woninginbraak in Amsterdam
Dood Louis Sévèke in Nijmegen
Gewapende overval in Groningen
Resultaten uitzending 14 februari en eventuele opgeloste zaken

Den Haag: Voetbalrellen

Olympische Winterspelen

Vrijdagavond 10 februari 2006, de avond voor de voetbalwedstrijd ADO Den Haag - AJAX, waren er bij het supportershome van de voetbalclub ADO-Den Haag flinke ongeregeldheden. Een aantal personen dringt daar het supportershome binnen en mishandelt de daar aanwezige personen. Ze slaan met knuppels en er wordt met messen gestoken. Nadat ze de boel in brand steken, vertrekken ze.

In verband met de Olympische Winterspelen zal Opsporing Verzocht dinsdag 21 februari worden uitgezonden om 17.30 uur op Nederland-I.

Beverwijk/Wormerveer: Gewapende overvallen op Aldi supermarkten Nijmegen: Dood Louis Sévèke Vrijdagochtend 28 oktober 2005 is in Beverwijk een Aldi filiaal overvallen door twee mannen, waarvan één met vuurwapen. Eerder dat jaar, donderdag 15 oktober en dinsdag 5 juli, zijn ook al Aldi-filialen in Wormerveer en Beverwijk overvallen. Op dezelfde wijze en door mannen met hetzelfde signalement. Het gaat dus vermoedelijk om dezelfde daders.

Louis Sévèke werd dinsdagavond 15 november 2005, op de hoek van de Van Welderenstraat met de Eilbrachtstraat, in Nijmegen vermoord. Eerder werd gesproken over een man met een sporttas. Onlangs meldde zich een getuige die in de buurt van het Joris Ivensplein, vóórdat Louis Sévèke werd doodgeschoten, ook een man met een sporttas zag. Daarom is de politie een nieuw buurtonderzoek gestart.

Groningen: Gewapende overval Zeeman filiaal
Amsterdam: Woninginbraak
Zaterdagochtend 12 november 2005 wordt in de Groningense wijk Beijum een Zeeman filiaal overvallen door twee daders. Ze hebben een pistool bij zich en dwingen de bedrijfsleidster om de weekopbrengst af te staan. Zo snel als de vrouw kan probeert ze het geld te geven, maar er wordt toch geschoten. Gelukkig raakt het slachtoffer niet gewond en gaan de daders weg zodra ze het geld hebben.

Zondagavond 15 januari 2006 sjouwen minstens 4 Slavisch uitziende mannen in Amsterdam-Osdorp in het trappenhuis van een flat een 150 kilo wegende kluis de trappen af. De daders tillen de kluis in een klaarstaande donkerkleurige auto, waarvan de achterklep niet dicht gaat. De politie zoekt getuigen die de auto met geopende achterbak hebben zien rijden.