Gemeente Eindhoven

Persbericht 20 februari 2006, 45

Maatschappelijke deelname en betrokkenheid

SYMPOSIUM MAATSCHAPPIJ EN DE+SIGN

Op donderdag 23 februari organiseert de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Eindhoven het symposium Maatschappij en De+sign, een symposium over de invloed van design op de maatschappij. Hamvraag is: worden design en vormgevers steeds belangrijker als middel voor mensen om hun eigen leven in te richten en te bepalen?

In de ochtend worden hierover discussies gevoerd tussen deskundigen uit uitlopende disciplines, onder leiding van Dingeman Kuilman, directeur van de Premsela Stichting voor Vormgeving. Met onder andere Annelys de Vet, docent Design Academy en zelfstandig vormgever, Simone Maase, TU/e Industrial Design en Mary-Ann Schreurs, wethouder gemeente Eindhoven.

Na een creatieve lunch door Kinnyâs Kitchen is er tijdens het middagprogramma de mogelijkheid om een aantal presentaties te bezoeken die ieder op hun eigen manier illustreren hoe design en maatschappij zich tot elkaar verhouden en invloed op elkaar hebben. Met medewerking van onder meer Denovo Design, Philips Design en Kooymans Design. contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2005 Gemeente Eindhoven