Gemeente Gouda


persbericht: goudse wijkteams krijgen kwaliteitsprijs (17/2/2006)

Op 23 februari 2006 organiseren Stichting DOCK en Stichting Welzijn Gouda een bijeenkomst voor de Goudse wijkteams met als centrale thema De rol en de positie van het wijkteam als spil tussen bewoners en gemeente en andere instellingen. Tijdens deze bijeenkomst reikt wethouder Ton van Huut een kwaliteitsprijs bewonersparticipatie 2006 uit aan vier wijkteams in de gemeente Gouda.

Het afgelopen half jaar hebben vier wijkteams in Gouda geïnvesteerd in verbetering van hun eigen inzet voor de wijk en de verbreding van bewonersactiviteiten naar de wijk toe. Het gaat hierbij om de teams in Kort Haarlem, Kadebuurt, Achterwillens en Gouda Noord. De gemeente Gouda wil deze wijkteams belonen met een prijs. Wethouder Ton van Huut zal namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gouda van de gelegenheid gebruik maken om zijn waardering uit te spreken voor de bereikte resultaten. Ton van Huut: De inzet en het enthousiasme van de vier teams belooft veel goeds voor de toekomst en verdient zeker een prijs. De vier teams hebben hard gewerkt aan de verbetering van de kwaliteit, het stimuleren van nieuwe initiatieven in de wijk en een nieuw werkplan voor 2006.

Miniconferentie
Stichting DOCK en Stichting Welzijn Gouda organiseren op 23 februari 2006 een miniconferentie voor de wijkteams in t Brandpunt aan de Turfmarkt 58, aanvang 19.30 uur. Deze miniconferentie vormt het slotstuk voor de nieuwe werkplannen van de wijkteams in Kort Haarlem, Kadebuurt, Achterwillens en Gouda Noord.

Verbeterprogramma
Op verzoek van de wijkteams heeft de gemeente Gouda een verbeterprogramma voor de wijkteams en de bewonersactiviteiten in de vier wijken gefinancierd en ondersteund.Veel tijd is gestoken in het samen met bewoners organiseren van activiteiten in de wijk, maar ook is gewerkt aan de vergroting van kennis en kunde in het wijkteam zelf. De wijkteams hebben samen met DOCK en de Stichting Welzijn Gouda een begeleidingsgroep opgericht. Deze groep heeft steeds met de vier teams meegedacht en gewerkt aan een programma ter stimulering van bewonersparticipatie in de vier wijken.

Activiteiten
In de afgelopen maanden zijn bewoners in de wijk geïnterviewd, zijn er bewonersbijeenkomsten georganiseerd en is door wijkteams en bewoners een keuze gemaakt in activiteiten en onderwerpen die de komende periode in de wijk spelen en door het wijkteam, samen met wijkbewoners worden opgepakt. Naast deze activiteiten is gewerkt aan werving van nieuwe leden voor de teams en hebben zich nieuwe bewonerswerkgroepen aangemeld met leuke verfrissende initiatieven in de wijk.