Gemeente Delft Start werkzaamheden rijksstraatweg Delft

Donderdag 23 februari starten de werkzaamheden voor de herinrichting van de Rijksstraatweg. De werkzaamheden moeten de verkeersveiligheid voor fietsers verbeteren. Er worden drempels en een fietspad met tweerichtingsverkeer aangelegd en de maximale snelheid wordt teruggebracht tot 50 km/uur en vanaf het Penningpad tot 60 km/uur. Voor de herinrichting worden 33 Iepen gekapt, die overigens in slechte staat verkeren. Na afloop van de werkzaamheden worden 40 nieuwe bomen (Essen) teruggeplant.

Vanaf de Jan de Oudeweg tot aan het Penningpad nabij tuincentrum Life&Garden wordt de Rijksstraatweg heringericht. Na de herinrichting mag er 50 km/uur gereden worden. Tot aan het viaduct wordt een fietspad met tweerichtingsverkeer aangelegd aan de kant van de Pauwmolen. Vanaf het viaduct tot aan het Penningpad wordt tevens een fietspad met twee richtingsverkeer aangelegd aan de kant van het sportpark. Beide fietspaden sluiten aan op het fietspad aan de smalle zijde van de Pijnackerse Vaart.

Vanaf het Penningpad tot manege De Prinsenstad worden ter plaatse van de fietsoversteken drempels aangebracht en wordt de rijweg visueel versmald door middel van belijning. Na de herinrichting geldt voor dit gedeelte een maximumsnelheid van 60 km/uur.

Tijdens de werkzaamheden is de Rijksstraatweg niet afgesloten. Wel kunnen stremmingen ontstaan. Het sportpark, het tuincentrum en de manege blijven bereikbaar. Naar verwachting duren de werkzaamheden ongeveer 12 weken. De bomen worden in november 2006 herplant.

Op www.gemeentedelft.info is onder Actueel en onder Verkeer informatie te vinden over de uitvoering van grote gemeentelijke werkzaamheden en projecten in de openbare ruimte.