Ingezonden persbericht


Webapplicatie-firewall TrafficShield van F5 nu beschikbaar op krachtige TMOS-architectuur

Stand-alone firewall voor geavanceerde applicatiebeveiliging

Amersfoort, 23 februari 2006 - F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), wereldwijd leverancier van oplossingen voor Application Delivery Networking, introduceert een nieuw product voor zijn TMOS-architectuur. TrafficShield is een webapplicatie-firewall die de netwerk- en applicatielaag uitgebreide en proactieve bescherming biedt tegen generieke en doelgerichte aanvallen. Klanten beschikken met TrafficShield over geavanceerde applicatiebeveiliging. Dit product is beschikbaar als stand-alone oplossing voor TMOS of via de BIG-IP Application Security Module (ASM), een softwareoplossing die op het BIG-IP v9-systeem draait.

Het nieuwe product TrafficShield is geïntegreerd met de TMOS-architectuur van F5 en gebruikt de bestaande mogelijkheden van het besturingssysteem TMOS. De populairste TMOS-functies en -mogelijkheden omvatten onder meer de volgende componenten.

SSL-versnelling - TMOS stelt TrafficShield in staat om SSL-verkeer (Secure Socket Layer) efficiënt te verwerken. De uitwisseling van SSL-sleutels, het certificaatbeheer en AES-encryptie worden via de TMOS-architectuur verwerkt. Bovendien vergroot TMOS de mogelijkheden van TrafficShield.

Ondersteuning voor iRules - deze scripttaal biedt IT-experts een ongekende mate van netwerkcontrole en inzicht in toepassingen. Beheerders kunnen bijvoorbeeld een iRule aanmaken om gevoelige informatie, zoals creditcardnummers, sofi-nummers en tekstpatronen, van servers te wissen. Op die manier wordt voorkomen dat deze informatie in de openbaarheid komt, met als mogelijk gevolg boetes en schade aan het bedrijfsimago.

Client-authenticatie - TrafficShield biedt nu ondersteuning voor LDAP-, RADIUS-, TACACS+- en op cliëntcertificaten gebaseerde LDAP- en OCSP-authenticatieprofielen, wat grotere flexibiliteit oplevert tijdens het integreren van authenticatie in uiteenlopende klantomgevingen.

Pakketfiltering - TMOS maakt ook pakketfiltering mogelijk. Dit stelt TrafficShield in staat om verkeer op pakketniveau te identificeren en volledige beveiliging te bieden op zowel de netwerk- als de applicatielagen.

TCP Stack-optimalisatie - door TrafficShield op TMOS te laten draaien, profiteren eindgebruikers van de voordelen van de sterk geoptimaliseerde TCP-stack van F5. Dit leidt tot een reductie van het negatieve effect van drukke communicatie tussen toepassingen, netwerkopstoppingen en het herstellen van verloren pakketten, die allemaal tot applicatievertraging kunnen leiden.

Naadloze netwerkintegratie - op basis van TMOS kan TrafficShield gebruikmaken van een groot aantal netwerkfuncties die F5 biedt, zoals ondersteuning voor VLAN, routing en krachtige failover-functies. Voordelen van het gebruik van TrafficShield op TMOS zijn onder meer een flexibeler integratie met de netwerkinfrastructuur en maximale up time van application firewalls.

"Het geschikt maken van TrafficShield voor TMOS betekent een strategische doorbraak voor stand-alone firewall-technologie voor webapplicatie", zegt Warner Nedermeijer, algemeen directeur Benelux bij F5 Networks. "Het samengaan van een zakelijke webapplicatie-firewall en de application proxy biedt nieuwe niveaus van beveiliging en betrouwbaarheid. TMOS verbetert direct de functionaliteit van de producten die erop draaien."

Beschikbaarheid
F5 TrafficShield voor het TMOS-platform is vanaf nu beschikbaar.