Politie Zuid-Holland-Zuid

23/02 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 23-02-2006 o Persberichten District II

SNELLE DIEVEN
LEERDAM In een drogisterij in de Kerkstraat in Leerdam is dinsdagmiddag 21 februari omstreeks 15.50 uur een diefstal gepleegd. Twee onbekende mannen met een Oost-Europees uiterlijk kwamen de winkel binnen. Een van hen wist heel snel een display met mascaras mee te nemen. Hierin stonden 42 mascaras van verschillende merken met een totaalwaarde van bijna 550 euro. De onbekende mannen liepen weg in de richting van de Kerkstraat/Fonteinstraat. Er is aangifte van diefstal gedaan.

RIJONTZEGGING
DALEM De politie heeft op woensdagmorgen 22 februari een 39-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden op de Waaldijk in Dalem. De man reed daar op een scooter terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft. De politie nam de man mee naar het politiebureau waar hij het rijden tijdens een ontzegging bekende. Hij verklaarde op de scooter te zijn gestapt om op zijn werk te komen. De man is na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

BEJAARDE MEVROUW GETUIGE VAN BENZINEDIEFSTAL
HARDINXVELD-GIESSENDAM Donderdagmorgen 23 februari zijn op de Jupiterstraat omstreeks 04.45 uur twee mannen op heterdaad aangehouden. De mannen, een 21-jarige man uit Hoogblokland en een 21-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam, stonden naast een auto en waren benzine aan het stelen uit de tank van de auto. Dit werd echter gezien door een alerte 87-jarige mevrouw, die daarop de politie belde. De mannen werden aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau. De mannen bleken tevens inbrekerswerktuig bij zich te hebben en een kleine hoeveelheid harddrugs. Deze zijn in beslag genomen. De 57-jarige eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan. Tegen de mannen is proces verbaal opgemaakt.

SCHOORSTEENBRAND
GORINCHEM Woensdagmiddag 22 februari is omstreeks 15.30 uur een schoorsteenbrand geweest bij een woning aan de Parallelweg. De bewoners, een 57-jarige vrouw en man (leeftijd onbekend) hadden de houtkachel in de woonkamer aangestoken en een knal gehoord. Hierop bleek de schoorsteen hevig te roken en kwam er rook door de voegen naar buiten. De zolder bleek geheel vol met rook te staan. De brandweer heeft de brand in de schoorsteen geblust en kon voorkomen dat er een brandje op zolder zou ontstaan.

RIJDEN ONDER INVLOED
ALBLASSERDAM Woensdagavond 22 februari is een 19-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. De man reed omstreeks 20.40 uur over de A15 ter hoogte van Alblasserdam. Op het politiebureau blies de man 225 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 3 uur. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.