Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 23 februari 2006

Agenten pakken man op na diefstal mobieltje

GOIRLE Aan de Valeriaan in Goirle hebben agenten gistermiddag, omstreeks halfvier, een 28-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van de diefstal van de mobiele telefoon van een 37-jarige vrouw uit Goirle. De diefstal werd gepleegd in de woning van de Goirlese vrouw, waar de Tilburger met renovatie werkzaamheden bezig was. De verdachte bekende het feit en de telefoon werd door de politie aangetroffen. In het belang van het onderzoek is de aangehouden Tilburger in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt beroving Tilburgse vrouw

TILBURG De politie heeft gistermiddag van een 34-jarige vrouw uit Tilburg een uitgebreide aangifte opgenomen in verband met de beroving van deze vrouw. Deze beroving werd afgelopen maandagavond tussen kwart voor acht en acht uur gepleegd aan de Tobias Asserlaan in deze stad. Dat gebeurde toen de vrouw haar huis in wilde gaan. Van de nog onbekende straatrover kreeg de vrouw een duw en de man zag kans om de tas van de vrouw, die zij om haar schouder had hangen, weg te nemen. In de tas van de vrouw zat onder andere een portemonnee met 550 euro en enkele bankpasjes. De vrouw raakte bij de beroving ook een gouden ketting van 1200 euro en haar mobiele telefoon kwijt.

Tilburger door het lint na bekeuring

TILBURG Een 25-jarige Tilburger is gistermiddag rond kwart voor vier in de Noordeloosstraat in Tilburg door het lint gegaan toen agenten de man bekeurden voor het niet dragen van de autogordel. Als de agenten de man hiervoor een bekeuring willen geven raakt hij over zn toeren, wenst hij nergens aan mee te werken en geeft een valse naam op. Hierop wordt de man aangehouden. Hierbij beledigt de Tilburger de agenten. De man kreeg een dagvaarding uitgereikt en hij moet in april voorkomen bij de politierechter.

Wildplasser de cel in

TILBURG In de Nijverstraat in Tilburg bekeurden agenten gistermiddag omstreeks tien voor vijf een 24-jarige man uit deze stad. De man kreeg een bekeuring in verband met wildplassen. Als de agenten de gegevens van de man controleren blijkt dat hij gesignaleerd staat in verband met een geldboete die hij nog open heeft staan. Omdat de man geen geld had werd hij ingesloten om 7 dagen gijzeling uit te gaan zitten.

Politie controleert carnavalswagens in Goirle

GOIRLE Agenten van het politieteam Leijdal hebben gisteravond de vier carnavalswagens die aanstaande zaterdag in de optocht meerijden, gecontroleerd op veiligheid en uitstekende delen. De controle werd uitgevoerd op de verschillende locaties waar deze wagens zijn opgebouwd. De controle werd uitgevoerd in samenwerking met twee leden van de Stichting Carnaval Goirle. Bij de controle heeft de politie de wagens in orde bevonden. Voordat aanstaande zaterdag de carnavalsoptocht vertrekt, controleert de politie ook de voertuigen die de wagens trekken.

Politie pakt Tilburger op na vernieling ruit

TILBURG In de Grubbenvorststraat in Tilburg hebben agenten gisteravond om tien over acht een 20-jarige Tilburger aangehouden. De man vernielde de ruit van een woning in deze straat.

17 bekeuringen bij verkeerscontrole

TILBURG Agenten hebben gisteravond een verkeerscontrole gehouden aan de Armhoefstraat en de Piet Retiefstraat in Tilburg. Er werden in totaal 17 bekeuringen uitgedeeld. De meeste bekeuringen (13) werden uitgeschreven in verband met fout parkeergedrag. Twee weggebruikers gingen op de bon omdat ze het rijbewijs niet bij zich hadden en twee anderen reden met hun voertuig in verboden richting.

Agenten pakken Tilburgse man op

TILBURG Gisteravond om tien voor elf hebben agenten in het Wilhelminapark in Tilburg een 52-jarige Tilburger aangehouden. De man lag in een portiek. Hij gaf een valse naam op en na controle bleek dat de man was ontvlucht uit het psychiatrische ziekenhuis Jan Wier. De man werd hier weer naar toegebracht.

Man uit Tilburg hardleers

TILBURG Vannacht om tien voor halftwee hebben agenten aan de Noordhoekring in Tilburg een 41-jarige man uit deze stad aangehouden. De man reed in een auto zonder rijbewijs. Vannacht was het de tweede keer dat agenten de man gisteren zonder rijbewijs in een auto zagen rijden.

Met drank op achter het stuur

TILBURG Van nacht rond tien voor één hebben agenten op de Ringbaan West in Tilburg een 20-jarige Tilburger aangehouden. De aanhouding gebeurde na de controle van de man. Hierbij bleek dat hij gedronken had. In het politiebureau in Tilburg blies hij iets meer dan 0.3 promille. Omdat het hier om een beginnende bestuurder gaat maakt de politie tegen de man proces-verbaal op. Hij kreeg verder een rijverbod van één uur. Sinds 1 januari 2006 geldt voor beginnende bestuurders een lager strafbaar alcoholpromillage. Beginnende bestuurders zijn bij een alcoholpromillage boven de 0.2 promille al strafbaar, terwijl bij gevorderde bestuurders dit promillage op 0.5 promille ligt. Het rijgedrag van de man was voor de agenten aanleiding hem te controleren.

Tilburger met inbrekers gereedschap op pad

TILBURG Agenten hebben vannacht aan de Rene Norenburgstraat in Tilburg drie mannen uit deze stad aangehouden. De mannen zijn 20 en 22 jaar oud en in de auto waarin ze zaten troffen de agenten
inbrekersgereedschap aan. Volgens de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Tilburg is dit strafbaar. Het aangetroffen gereedschap is door de agenten in beslaggenomen.

Man aangehouden na huiselijk geweld

HILVARENBEEK Vanmorgen vroeg rond de klok van zes uur hebben agenten aan de Hilvarenbeekseweg in deze plaats een 62-jarige man aangehouden. De politie was naar dit adres gegaan na de melding over een echtelijke twist. Als de politie ter plaatse komt blijkt dat de man zijn 44-jarige echtgenote had mishandeld. De man geeft de agenten ook aan dat hij in zijn woning zonder vergunning een vuurwapen heeft. De agenten vorderen de uitlevering van dit vuurwapen. Het blijkt om een flobert geweer en een geluiddemper te gaan. Deze goederen zijn in beslag genomen.

24 parkeerbonnen uitgedeeld bij ijshockeywedstrijd

TILBURG Gisteravond heeft de politie rondom het ijshockeystadion aan de Stappegoorweg een controle gehouden op het parkeergedrag van de bezoekers van de ijshockeywedstrijd die gisteravond werd gespeeld. Er werden bij deze controle 24 bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die hun voertuig zodanig geparkeerd hadden die de doortocht van hulpdiensten belemmerde en onmogelijk maakte.

Politie houdt Tilburger aan met gestolen shovel

HILVARENBEEK Vanmorgen om halfelf hebben agenten aan de Ambrosiusweg in Hilvarenbeek een 59-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man was in bezit van een gestolen shovel die in Best werd gestolen.

Politie onderzoekt inbraak in bedrijf

TILBURG Afgelopen nacht werd er aan de Besterdring in Tilburg ingebroken in een bedrijf. De inbrekers zijn de zaak binnengekomen door de deur van de winkel open te breken. In de winkel hebben ze enkele honderden euros weggenomen. De politie heeft van de benadeelde een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Met hoofdwond naar het ziekenhuis

TILBURG Een 32-jarige man uit Almere raakte vanmorgen op de Baden Powelllaan gewond. De man stak voor een lijnbus de weg over net op het moment dat een 42-jarige vrouw met haar auto de bus aan het inhalen was. De vrouw kon een aanrijding met de voetganger niet meer voorkomen. Het slachtoffer klapte door de aanrijding met zijn hoofd tegen de auto en is met letsel aan het hoofd overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg.

Bekeuringen aan de Rueckertbaan

TILBURG Vanmorgen hebben agenten van het politieteam Wilhelminapark een verkeerscontrole gehouden op de kruising van de Rueckertbaan en de Dr. Deelenlaan in Tilburg. Hierbij kregen vijf weggebruikers een bekeuring. Vier omdat ze een verbod linksaf slaan negeerden en één weggebruikers ging op de bon omdat hij door een rood licht reed.

Auteur: Carel Bouman