2e persbericht van donderdag 23 februari 2006

Eindhoven, 23-02-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na bedreigingen

Donderdag om 9.10 uur is in het gebouw van de Sociale Dienst aan de Smalle Haven een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had verschillende bedreigingen geuit tegen een medewerker van de dienst. De beveiligingsdienst van de Sociale Dienst heeft de man aangehouden en de politie nam hem over. Zij maakt proces-verbaal op.

Eindhoven: Politie arresteert verdachte van inbraak

De politie heeft donderdagochtend rond 11.30 uur een man van 25 jaar uit Eindhoven aangehouden omdat hij ingebroken zou hebben in een woning aan de Rapelenburglaan. Bij de politie was de melding van de inbraak en een signalement van de dader binnengekomen. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij op de Sint Claralaan een man lopen die aan het signalement voldeed. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie zoekt getuigen poging tot beroving

De politie is op zoek naar vier personen die woensdagavond rond 20.30 uur getuige zijn geweest van een poging tot beroving op de Paradijslaan. Toen een 45-jarige vrouw uit Eindhoven daar in de richting van de Grote Berg liep, trok een man plotseling aan haar handtas. De vrouw kwam ten val, waarna de man haar vervolgens enkele meters mee over het trottoir sleurde. Daardoor liep ze verwondingen op aan een hand en een knie. Omdat de vrouw haar tas goed vasthield, is de dader er uiteindelijk zonder buit te voet vandoor gegaan in de richting van de Grote Berg. Het gaat om een man van 1,55 tot 1,60 meter lang met een getinte huid en een smal gezicht. Hij droeg een zwart gebreid mutsje, een zwart jack, een zwarte broek en lichte trimschoenen met strepen. De vier mensen die op dat moment op de Paradijslaan bij een parkeermeter stonden, moeten de poging tot beroving hebben gezien. De politie is naar hen op zoek. Ook andere mensen die iets hebben gezien, kunnen zich melden bij de politie in Eindhoven-Centrum via 0900-8844.

Helmond: Politie pakt rijbewijs van hardrijder af

De politie heeft donderdag rond het middaguur het rijbewijs ingenomen van een 49-jarige automobilist uit Antwerpen. Tijdens een snelheidscontrole op de Rivierensingel reed hij 101 km/u, terwijl daar 50 km/u is toegestaan. Omdat de man meer dan 50 km/u te hard reed, heeft hij ter plaatse zijn rijbewijs moeten inleveren.

Helmond: Bekeuringen bij snelheidscontroles

De politie heeft donderdag tussen 10.30 en 13.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Hortsedijk. Van de 931 gecontroleerde voertuigen reden er 51 harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u. Bij een controle op de Dorpsstraat werden tussen 13.35 en 15.30 uur 19 overtredingen geconstateerd. Er werden 1651 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Bergeijk: Man door politie aangehouden na mishandelen vrouw

De politie heeft donderdagochtend rond 9.15 uur in zijn woning in Bergeijk een man van 42 jaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor zijn 35-jarige echtgenote heeft mishandeld. De vrouw was naar buren gevlucht waarna de politie werd gewaarschuwd. De man is na zijn aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek.