Ingezonden persbericht


GroenFront! klaar voor nieuwe slag
om de Schinveldse Bossen

Gisteren heeft Staatssecretaris Van Der Knaap gezegd dat hij verwacht dat komende winter begonnen kan worden met de kap van de overige 14ha bos in Schinveld (Onderbanken). Mochten Defensie & de NAVO hun absurde plannen willen doorzetten, dan is GroenFront! klaar voor een nieuwe confrontatie. "Met de ervaring van het afgelopen actiekamp in de Schinveldse Bossen, kunnen we een eventuele nieuwe bosbezetting nog beter uitvoeren. We waarschuwen de overheden dat ze zich deze problemen liever niet op de hals willen halen." aldus GroenFront!-activist Rutger.

Actiekamp

Begin januari is het actiekamp van GroenFront! in de Schinveldse Bossen ontruimd. De activisten van GroenFront! kregen hierbij massaal steun vanuit de bevolking van Limburg. "Die steun zal bij een nieuw actiekamp alleen maar groter zijn", waarschuwt GroenFront!-activist Peter Polder.

Voorbereidingen

Veel van de verkennende voorbereidingen voor een nieuw actiekamp zijn afgelopen winter uiteraard al gedaan. Binnen no-time kan GroenFront dus een nieuw actiekamp in de Schinveldse Bossen beginnen. "Zodra het nodig is, zitten we er weer" legt Peter Polder uit.

"GroenFront! is sowieso in staat om overal in Nederland en Belgie snel een actiekamp te beginnen, het maakt dan niet uit of het in Schinveld, Gent, Twente, Zeeland of Brugge is. Je weet nooit waar of wanneer GroenFront! opduikt", vervolgt hij.

CDA

Het CDA laat hierbij maar weer eens zien dat ze de belangen van de NAVO boven de belangen van de Limburgse bevolking stelt. Jaap de Hoop Scheffer, Cees van der Knaap en Ger Koopmans zijn alledrie van het CDA en stellen alles in het werk om de NAVO-basis in Geilenkirchen ruim baan te geven. Hopelijk geeft de Limburgse bevolking op 7 maart een duidelijk signaal aan het CDA voor hun leugens en draaikonterij over het AWACS-dossier.

Carnaval

Komende weekend zal een grote groep GroenFront!-activisten op uitnodiging van de Schinveldse bevolking carnaval komen vieren in Schinveld. Hierbij zullen de plannen van Van Der Knaap en consorten natuurlijk geregeld besproken worden. "Het voordeel nu is dat de inwoners van Schinveld en Brunssum al hele goeie ervaringen en contacten hebben met de GroenFront!-activisten. Bij een eventueel nieuw actiekamp zal alles nog beter lopen en zal een poging om het te ontruimen een hels karwei worden." besluit Peter Polder
---



Ingezonden persbericht