Gemeente 's-Hertogenbosch

18-01-2006
'Wonen in en aan het groen' centraal in het plan voor De Hoef

Het college heeft besloten het concept-stedenbouwkundig plan voor De Hoef in Rosmalen vrij te geven voor inspraak. Het voormalige voetbalcomplex in De Hoef wordt ontwikkeld tot een nieuwe woonbuurt. Naast het ouderencentrum De Annenborch komen er 250 tot 300 woningen. Dwars door het gebied loopt een zogeheten "groene ader" die onder meer een recreatieve functie heeft.

Ten zuiden van deze groene zone worden 100 tot 120 woningen ingepast met een hoogte van 1½ tot maximaal 3½ bouwlaag. Aan de noordkant komen compacte wooncomplexen tussen houtsingels. Deze complexen bestaan uit grondgebonden woningen en appartementen. De hoogte varieert van 2½ laag tot maximaal 5 bouwlagen. De Annenborch heeft een prominente plaats gekregen in het plan, namelijk in de buurt van de entree in het noordelijk deel van De Hoef (nabij de Deken van Roestellaan).

Reageren op het plan
Op donderdag 23 februari vindt er in de Kentering een informatieavond plaats. Dan wordt het concept-stedenbouwkundig plan voor De Hoef toegelicht. Tijdens de informatieavond en gedurende een periode van zes weken is er gelegenheid te reageren op het plan. Na de inspraakfase wordt het plan, in overleg met de klankbordgroep, verder uitgewerkt en ter goedkeuring voorgelegd aan de raad. Vervolgens wordt er een voorontwerpbestemmingsplan voor De Hoef in procedure gebracht. Naar verwachting zal dat in het najaar van 2006 gebeuren. Tegelijkertijd wordt gestart met de ontwikkeling van het woningbouwprogramma. De Annenborch wordt, vooruitlopend op de bestemmingsplanprocedure, ontwikkeld op basis van een zogeheten zelfstandige projectprocedure. De inspraak daarvan wordt uiterlijk in het vroege voorjaar van 2006 gestart.

Klankbordgroep
Bij de planvorming voor De Hoef is regelmatig overleg gevoerd met een klankbordgroep. Deze klankbordgroep bestaat uit vertegenwoordigers van drie wijkraden, het Platform Rosmalen Ouderenproof! (PRO) en enkele bewoners van de Parkweg en Sportlaan.