Ingezonden persbericht

Goed gevoel A1 Team Nederland in Monterrey

Monterrey, 23 februari 2006

A1 Team Nederland is in het Mexicaanse Monterrey aangekomen voor ronde negen van de A1 Grand Prix series. Het team begint aan de race op een zesde plaats in het kampioenschap, met 53 punten. In Mexico zal het team weer hard werken om dat puntenaantal te vergroten. Na de winst in Durban en de sterke races in Indonesie kijkt A1 Team Nederland met een positief gevoel naar de komende race op Fundidora Park circuit.

Het Fundidora Park circuit heeft een van de meest spectaculaire achtergronden in de autosport. Het circuit ligt midden in Monterrey zelf, dat omgeven wordt bergen. Maar het is vooral de oude staalfabriek die het uitzicht domineert. In het binnenterrein zijn de voormalige gebouwen en werkplaatsen van de staalfabriek veranderd in onder meer een bibliotheek, bioscoop en musea.

De baan heeft een lengte van 3,386 kilometer en werd in 2001 geopend met de steun van de Champ Car series. De baan is vrij breed en inhalen moet mogelijk zijn in veel van de 13 bochten.

De pitstraat in Monterrey is duidelijk anders dan op de tot nu toe bezochte circuits. Deze is duidelijk naar Amerikaans Champ Car voorbeeld gemaakt, wat betekent dat er geen pitboxen zijn en dat de teams, net als bij de Champ Car, over een laag muurtje heen moeten om bij de auto te komen.

Naast de A1 Grand Prix komen er dit weekend nog een aantal historische F1 auto's in actie. Daarbij ook de oude Samson Shadow waarmee A1 Team Nederland teambaas Jan Lammers in actie kwam. Op de auto prijkt nog steeds zijn naam naast de Nederlandse vlag.

Voor A1 Team Nederland coureur Jos Verstappen is Monterrey weer een nieuw circuit. Verstappen, die zoals gebruikelijk samen met de engineers de baan lopend verkende, denkt dat het een technisch circuit is, waarop hard gaan best moeilijk kan zijn.

Jos Verstappen; "Ik heb gisteren een rondje gelopen. Het ziet er heel apart uit. Het is niet een hele snelle baan, er zitten een paar korte bochten en een paar rare doordraaiers achter elkaar. Ik denk dat het een technische baan is, waar je een goede balans in de auto moet hebben. We doen ons best en proberen er het beste van te maken. Het voelt goed aan hier, alles klopt. Het is een leuke omgeving en ik denk dat het wel goed komt. Hoe het met grip zit weet ik morgen pas, maar het is niet te vergelijken met Indonesie. Hier is het veel vlakker en schoner.

Morgenmiddag staat om 13.00 uur lokale tijd de eerste van drie vrije trainingen op het programma.

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@A1teamned.com