Carvaggio en Mozart in het Rembrandtjaar in Amsterdam

Arttra

Nieuwsbrief

ARTTRA 2006
de specialist in culturele programma's op maat
Jaargang 14, nummer 1

Rembrandt-jaar
Mozart
Workshop Andy Warhol
Actueel kunstklimaat in Amsterdam

Rembrandt-jaar
De viering van het geboortejaar (1606) van Rembrandt is in volle gang. In het woud van vele exposities en activiteiten kunt u voor deskundige en verantwoorde programma's het beste terecht bij ARTTRA. Als specialist bieden wij u actuele programma's begeleid door kunsthistorische gidsen, mogelijk gedurende het hele jaar. U kunt kiezen uit rondleidingen, lezingen, workshops of hele dagprogramma's. Zie onze website www.arttra.nl bij actueel.
In het sfeervolle Rembrandthuis verzorgen wij vroege avondontvangsten. Een rondleiding of inleiding met aperitief en hapjes kunt u combineren met een ets- of verfmaakdemonstratie met pigmenten, speciale wandeling of boottocht. Onze voorkeur: Van Gogh Museum - Rembrandt Caravaggio - 24 februari t/m 18 juni Rembrandthuis - Rembrandt en Uylenburgh, handel in meesterwerken - 14 september t/m 10 december

Wonderkind & muzikaal genie Mozart
Wie kent niet Eine kleine Nachtmusik of Don Giovanni? Amadeus Mozart is een van de meest geliefde - en geldt zelfs voor velen als de meest veelzijdige en geniale componist ooit. Dit jaar is het 250 jaar geleden dat hij in Salzburg geboren werd. Speciaal voor uw gezelschap organiseert ARTTRA een feestelijke Mozart-avond in een Weense salon. Tussen de dinergangen door geeft een pianist/componist u uitleg over dit genie. Hij speelt aan de vleugel Mozarts mooiste composities voor. Na een Weens geïnspireerd diner met muziek zal iedereen inzien - ook wie weinig met klassieke muziek heeft - waarom Mozart nog steeds tot de verbeelding spreekt!

Workshop schilder je eigen product of logo à la Andy Warhol Bijna iedereen kent zijn afbeeldingen van alledaagse producten als Campbell soepblikken, Brillo en Coca Cola. Dé representanten van de Amerikaanse consumptiemaatschappij. De veelzijdige popart kunstenaar Andy Warhol begon zijn carrière als reclametekenaar. Met zeefdruktechniek en manipulatie van vaak bestaande foto's op het doek kwamen deze wereldberoemde werken tot stand.
In een kunstaarsatelier in de Jordaan begint uw gezelschap met een gevariëerd Italiaans lunchbuffet. Daarna gaat iedereen aan de slag. De kunstenaar/docent heeft vooraf opgestuurde foto's bewerkt van het product, verpakking of logo (van uw bedrijf). Na de schildersessie onder begeleiding van een ervaren team ontstaan vele versies à la Andy Warhol, samen een verrassend en kleurrijk geheel voor op kantoor! Tijdens een drankje worden alle werkstukken bekeken.

Actueel kunstklimaat in Amsterdam
Wilt u weten hoe anno 2006 de tijdgeest in beeld wordt gebracht? Middels fotografie, video en nog altijd in de schilderkunst. Onder deskundige begeleiding van een kunstenares (oud-docente van de Rietveldacademie) bezoekt u verschillende ateliers van hedendaagse kunstenaars in het centrum van Amsterdam. U zult versteld staan hoe gedreven deze kunstenaars hun eigen pad volgen.
Na deze inspirerende bezoeken een lunch of diner op een bijzondere privé-locatie. Zoals een eeuwenoud pakhuis op de wallen of een atelier /woonhuis van een kunstenaar. Ook kunnen wij daar korte verrassende optredens organiseren van een dichter, muzikant of acteur.