Gemeente Roermond

Carnaval 2006

Sjoole manifessjtatie en statie festatie

Op vrijdag 24 februari vindt op het Stationsplein de Sjoole Manifessjtatie en op zaterdag 25 februari de Statie Festatie plaats. In verband met deze evenementen zijn de volgende verkeersmaatregelen nodig op beide dagen:

* de noord-zuid rijbaan van het Stationsplein wordt gehalveerd. Doorgaand verkeer blijft mogelijk.

* het fietspad wordt op het Stationsplein wordt afgesloten. Fietsverkeer via borden omgeleid.

VASTELAOVESOPTOCH REMUNJ

De grote "Vastelaovesoptoch" door de binnenstad van Roermond is op maandag 27 februari 2006 vanaf 13.00 uur.

Route:
Minderbroederssingel (opstellen groepen en personen), Bis. Lindanussingel (opstellen wagens), Roersingel, Roerkade, Kraanpoort, Markt, Swalmerstraat, Lindanusstraat, Pollartstraat, Munsterplein, Paradisstraat, Neerstraat, Minderbroedersstraat, Zwartbroekstraat, Zwartbroekplein, Schuitenberg, Kloosterwandstraat, Kloosterwandplein, Kloosterwandstraat, Hamstraat, Stationsplein, Veldstraat, Dionisisusstraat, Jo Hanssenstraat, Schoolstraat richting Godsweerdersingel.
De wagens verlaten de binnenstad vervolgens via de Schoolstraat naar de Godsweerdersingel. De prijsuitreiking vindt plaats rond 17.00 uur op het Stationsplein.

Parkeren tijdens de optocht maandag 27 februari:
* Er geldt een parkeerverbod op de gehele optochtroute aan beide zijden van de straten van 10.00 uur tot 18.00 uur.
* De binnenstad is in zijn geheel afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers van 11.30 uur tot 18.00 uur.
* Het verkeer wordt omgeleid via omleidingsborden
* De parkeergarages Roersingel en Oranjerie zijn beperkt bereikbaar vanwege de wegafslutingen.

BACCHUSDRIEVE

Tijdens het traditionele Bacchusdrieve op dinsdag 8 februari is de Roerkade/Roersingel afgesloten voor alle verkeer tussen 12.00 uur en 17.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de singelring. De parkeergarage Roersingel blijft bereikbaar.

VASTELAOVESKIRMES en VERPLAATSEN WEEKMARKT

In verband met de jaarlijkse "vastelaoveskermis" van 24 februari tot en met 28 februari 2006 zal de toegang tot de binnenstad tijdelijk worden gewijzigd. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van de woningen en bedrijven in de binnenstad. De volgende verkeersmaatregelen zullen worden genomen:
* Parkeren op de Markt is niet mogelijk van woensdag 24 februari 16.00 uur tot woensdag

* De Kraanpoort is als toegangsweg voor de binnenstad, indien de opbouw van de kermis dit noodzakelijk maakt, afgesloten van woensdag 22 februari 16.00 uur tot en met donderdag 23 februari 21.00 uur, of zoveel korter of langer als noodzakelijk is. Mochten er zich tijdens de kermisdagen of met het afbreken van de kermis verkeerssituaties voordoen die het afsluiten van de Kraanpoort noodzakelijk maken dan zal dit eveneens plaatsvinden.
* De Swalmerstraat is ter hoogte van de Jesuitenstraat afgesloten van woensdag 24 februari 16.00 uur tot en met woensdag 1 maart 12.00 uur.

* Omdat de Markt als parkeerterrein tijdelijk niet beschikbaar is, wordt vervangende parkeergelegenheid aangeboden op de parallelweg van de Wilhelminasingel.

* De Jesuitenstraat, Munsterstraat, Lindanusstraat, Pollartstraat en omgeving zijn bereikbaar via de Venlosepoort, de Steegstraat en de Swalmerstraat.

* De Koolstraat en de Luifelstraat zijn bereikbaar via de Koolstraat. Hiervoor wordt de afsluiting van de Koolstraat aan de zijde van de Roerkade alsmede de verplichte rijrichting van de Luifelstraat tijdelijk opgeheven.

De kermis is geopend van 24 t/m 28 februari 2006 van 13.00 tot 24.00 uur. Op zaterdag 25 februari zal de kermis om 11.00 uur openen i.p.v. 13.00 uur.

DE ZATERDAGMARKT IS VERPLAATST WEGENS VASTELAOVESKIRMES.

Op zaterdag 25 februari 2006 wordt de weekmarkt verplaatst naar het Munsterplein, de Graaf Gerardstraat en de Kloosterwandstraat. De markt duurt van 9.30 tot 17.00 uur. Het opbouw van de marktkramen start om 05.30 uur.

Voor meer informatie kunt u bellen met de heren Jan van Herten of Eugène Allers van de gemeente Roermond, telefoon 0475-359229 of 359259.
Publicatiedatum: 20.02.2006 Bijgewerkt: 20.02.2006