Gemeente Geldrop-Mierlo


FEESTELIJKE ONTHULLING BEELDJE "DE WIELEWAAL''

Op vrijdag 24 februari wordt op een feestelijke manier "De Wielewaal" onthuld op de rotonde Wielewaal/ Nuenenseweg in Geldrop. Hiermee wordt de inrichting van de rotonde voltooid. Wethouder Maasakkers onthult op een toepasselijke manier `'De Wielewaal". Op de vooravond van carnaval staat deze onthulling natuurlijk in het teken van dit volksfeest. De onthulling van het beeldje vindt plaats vanaf 18.30 uur. Als u een kijkje wilt komen nemen, dan bent u natuurlijk van harte welkom.

ROTONDE DE WIELEWAAL
De rotonde aan de Wielewaal is de tweede in Geldrop waar op basis van sponsoring afspraken zijn gemaakt over het ontwerp, realisatie en onderhoud. De sponsor mag op beperkte schaal voor drie jaar bedrijfsreclame op de rotonde voeren.

De rotonde wordt gekenmerkt door zes grove dennen. Zij vormen het belangrijkste uitgangspunt bij het ontwerp. De bomen zijn groenblijvend en blijven daardoor het hele jaar een markant herkenningspunt. Zogenaamde `cortenstalen' wanden scheiden de schuine beplantingsvakken en de groene paden die leiden naar het midden van de cirkel. Het cortenstaal geeft met zijn oranje, roestbruine kleur ook een continu kleureffect. In het midden van de cirkel zien we een zuil ook uitgevoerd in cortenstaal. Bovenop de zuil komt een beeldje dat tijdens de opening wordt onthuld. De onderbeplanting kenmerkt zich door eenvoud. Slechts drie soorten worden er aangeplant. Lavendel, lampepoetsers gras en het stekelnootje zijn vooral gekozen op vorm en kleur om het ontwerp van de rotonde te versterken. Het ontwerp van de onderbeplanting is evenals het ontwerp van de rotonde van Van Leuken en Partners groenarchitectuur uit Nuenen.
OneStat.com Web Analytics