Ingezonden persbericht


Amsterdam Anders/ De Groenen maakt OV gratis

Amsterdam Anders/ De Groenen vindt dat het openbaar vervoer gratis moet zijn voor iedereen. Daarom roept ze aanstaande vrijdag 24 februari Amsterdamse OV-reizigers bij het Centraal Station op hun ongestempelde kaartjes in te leveren bij de stand van Amsterdam Anders/ De Groenen. Andere openbaar vervoergebruikers kunnen dan hun geluk bij de stand beproeven en kijken of er een herbruikbaar trein- of tramkaartje naar hun bestemming bijzit. En zo zou het OV zomaar een dagje gratis kunnen zijn!

Lijsttrekker Jupijn Haffmans: 'Door het openbaar vervoer gratis te maken slaan we meerdere vliegen in een klap. De behoefte aan de auto wordt teruggedrongen, waardoor er komt ruimte vrij komt voor fietsers en wandelaars. Dit is veel minder milieuvervuilend en het wordt veiliger op straat. Natuurlijk is gratis openbaar vervoer veel toegankelijker voor iedereen. Dat is wel zo eerlijk is: het heet niet voor niets openbaar vervoer!'

Als eerste moet er voor 65-plussers en gehandicapten gratis openbaar vervoer ingevoerd worden, zij hebben het het hardste nodig. In Brussel en andere Belgische steden zijn heel positieve resultaten gehaald met het geleidelijk gratis maken van het openbaar vervoer. In België is daardoor het autobezit flink afgenomen, terwijl het in Nederland nog steeds groeit.

Wanneer vrijdag 24 februari, vanaf 14.00 uur Waar Centraal Station