Nederlandse Moslim Omroep

PERSBERICHT, 23 FEBRUARI 2006

-----------------------------------

WATNOU..?! VRIJDAG 24 FEBRUARI TUSSEN 16.00 EN 17.00 OP 747 AM

Vrijdag 24 februari is er een weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma van de NMO. De presentatie is in handen van Rinse de Valk en Raja Felgata.

Wat zullen jongeren doen als zij drieduizend euro mogen besteden als politici? Dertig jongeren van 14 tot 17 jaar, leerlingen van het Nova College en het Huygens College, waren vorige week lid van de eerste jongerenraad in Amsterdam, stadsdeel De Baarsjes. Deze raad kon niet kiezen dus werd uiteindelijk besloten om maar een mix van alle ideeën te maken en al het geld in te zetten in de strijd tegen armoede. WATNOU..?! was erbij toen het stadsdeel jongeren leert hoe politiek werkt en hoe zo'n proces van onderhandelen gaat.

Ze is jong, ambitieus en gedreven. Straks is zij het jongste raadslid in de Amsterdamse politiek. Derya Kaplan komt uit voor de PvdA en in WATNOU..?! praat ze over haar drijfveren, haar motieven en wat zij kan gaan betekenen voor de stad Amsterdam.

Marokkaanse jongeren nemen deel aan het filmproject Moroccan Future Day van de Stichting Marokko Fonds. In dit project verfilmen zij hun plannen voor ontwikkelingssamenwerking in Marokko. In muziekclips, talkshows, reclamespots en korte reportages brengen de jongeren hun plannen in beeld voor armoedebestrijding en ontwikkeling in Marokko. Sihame el Ayachi en Selma Kassem vertellen over hún projecten in WATNOU..?!

'Ik shweer je, ik shpreek Algemeen Allochtoonsh. Het isch grappige accent weet juh!' Goed opgeleide, in Nederland geboren jongeren van Marokkaanse afkomst houden bewust hun Marokkaanse accent in stand. Opmerkelijk genoeg kiezen ook oorspronkelijk Turkse en zelfs Nederlandse jongeren voor zo'n Marokkaans getinte uitspraak. Jacomien Nortier deed de namens Onze Taal onderzoek naar dit taaltje en legt uit hoe dat zit.

WATNOU..?!
Iedere vrijdag tussen 16.00 en 17.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, discussie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Live vanuit Studio AKN in Hilversum. Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!