BVN-kijkers kiezen favoriete tv-programma

Radio nederland wereldomroep

HILVERSUM- Op 24 februari start de verkiezing van het meest favoriete tv-programma op BVN van het afgelopen jaar. Kijkers bepalen zelf welk programma de 'BVN Trofee 2005' wint en kunnen op www.bvn.tv hun stem uitbrengen. De ontknoping is op 30 maart. Dan reikt BVN de trofee uit aan de makers van het bekroonde programma. BVN is de publieke tv-zender voor Nederlandstaligen in het buitenland.

BVN-kijkers hebben keus uit veertig programma's van de partners van BVN: de Publieke Omroep, de Vlaamse VRT en de Wereldomroep. Zoals het VRT- en NOS-Journaal, Twee Vandaag (TROS/AVRO), NOVA (NPS/VARA), Studio NL Live (Wereldomroep) en BVN Voetbal (Wereldomroep). Kijkers kunnen ook kiezen uit populaire series als Witse (VRT), Kinderen geen bezwaar (VARA) en FC de Kampioenen (VRT) en uit gewaardeerde programma's als NOS Studio Sport, Kassa (VARA), Raymann is Laat (NPS), Memories (KRO), Koefnoen (AVRO), Man Bijt Hond (VRT), Vermist (TROS) en Mooi Weer de Leeuw (VARA). De volledige lijst staat op www.bvn.tv. Stemmen kan tot 19 maart.

BVN maakt de winnaar van de BVN Trofee 2005 op 30 maart in een speciaal programma van 21.00 tot 21.30 uur bekend. De verkiezing wordt dit jaar voor de tweede maal georganiseerd. In 2004 ging de trofee naar het VARA-programma Kopspijkers.