GroenLinks

GroenLinks voert actie tegen snelweg A6-A9 en tegen asielbeleid

24 februari 2006

GroenLinks voert dit weekend actie tegen de aanleg van de snelweg A6-A9 en tegen het asielbeleid van dit kabinet. Op zondag wandelen Femke Halsema en Wijnand Duyvendak van Weesp naar het Naardermeer, op het voorgenomen tracé van de A6-A9. Zaterdag a.s. bezoekt Marijke Vos een gemeentelijke noodopvang voor vluchtelingen in Nijmegen. Hier presenteert zij een manifest tegen het vluchtelingenbeleid van het kabinet.

Tussen Almere en Amsterdam is de snelweg A6-A9 gepland. GroenLinks wil deze snelweg niet. Het gebied moet juist veel aantrekkelijker worden voor wandelaars en fietsers. Femke Halsema en Wijnand Duyvendak voeren op zondag 26 februari actie tegen de A6-A9 en vóór meer recreatiemogelijkheden. Femke en Wijnand lopen een wandelroute van ruim 10 kilometer van Weesp naar het Naardermeer. Een deel van de route gaat dwars door weilanden. Boeren in het gebied hebben hun weilanden speciaal op deze dag opengesteld uit protest tegen aanleg van de A6-A9. Ook vaart er voor de actiewandelaars een pontje over de Vecht. Het gaat dus om een unieke wandeling, die alleen op deze dag te maken is. Iedereen is welkom om mee te wandelen. Er kan gestart worden tussen 11.00 en 13.00 uur bij NS-station Weesp.

Zaterdag a.s. presenteren Marijke Vos en GroenLinks-wethouder Lenie Scholten (Nijmegen) een manifest tegen het asielbeleid van minister Verdonk. GroenLinks wethouders en burgemeesters ondervinden aan den lijve de bikkelharde gevolgen van het huidige asielbeleid. In dit manifest nemen meer dan 40 GroenLinks-wethouders en burgemeesters stelling tegen dit beleid. Het manifest wordt gepresenteerd tijdens een bezoek aan een gemeentelijke noodopvang voor vluchtelingen die niet meer welkom zijn in de landelijke opvang.

Programma:

Zaterdag:
11.30 uur. Bezoek noodopvangwoning van Stichting Gast, Fanfarestraat 85, Nijmegen en ontmoeting met de bewoners. Tevens presentatie van het GroenLinks-wethouders/burgemeestersmanifest door Marijke Vos en Lenie Scholten. 13.00-14.00. Marijke Vos en Lenie Scholten brengen een bezoek aan noodopvangwoningen van Stichting Gast in de buurt van de Fanfarestraat.

Zondag:
11.00-13.00 u: startmogelijkheid wandeling bij NS-station Weesp (stationsplein). 12.00 u: vertrek Femke Halsema, Wijnand Duyvendak en lokale lijsttrekkers bij station Weesp. ca. 13.30 u: Aankomst Femke, Wijnand en lokale lijsttrekkers bij het pontje over de Vecht (locatie: Ome Gijsplantsoen, tegenover Utrechtseweg nr. 118 te Weesp). 14.00: vervolg route naar bezoekerscentrum De Visserij van Natuurmonumenten bij het Naardermeer. Tussen 14.00 en 17.00 rijdt er een pendelbus vanaf het Naardermeer (eindpunt van de route) terug naar station Weesp.