Politie Haaglanden

persberichten 24 februari

Haaglanden, 24-02-2006

75 fietsers op het trottoir

Den Haag Donderdag 23 februari werd tussen 10.00 uur en 17.35 uur op de Leyweg mensen beboet die met fiets, snorfiets of bromfiets gebruik maakten van het trottoir in plaats van de rijweg. In totaal zijn hierbij 75 processen verbaal uitgereikt.
Rijden met borrel op

Den Haag Vrijdag 24 februari omstreeks 02.35 uur is op de Beresteinlaan een 45-jarige Haagse man staande gehouden omdat hij met zijn voertuig moeite had de bocht te nemen. Na aanhouding bleek de man onder invloed van alcohol. Een blaastest had als resultaat 700 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingenomen en de man kreeg een proces verbaal uitgereikt.

Snelheidscontroles

Den Haag Donderdag 23 februari vonden op diverse locaties in de wijken Laak en Escamp, snelheidscontroles plaats met behulp van radar. In totaal zijn 2760 passerende voertuigen gecontroleerd en 508 bestuurders kunnen in de komende periode een proces verbaal tegemoet zien voor het overschrijden van de toegestane snelheid van 50 km per uur.

Overval: verdachte aangehouden

Den Haag - Een 31-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats is donderdagmiddag 23 februari aangehouden bij een overval op een postkantoor aan het Koningin Julianaplein. De verdachte kwam omstreeks 16.05 uur het postkantoor binnen, bedreigde de aanwezigen en eiste geld. In de commotie die daarna ontstond, konden alle klanten het pand te verlaten. Een medewerker van het postkantoor sloot vervolgens de uitgang van binnenuit af waardoor de verdachte het pand niet meer kon verlaten. Hij werd even later in het postkantoor aangehouden.

Diefstal uit auto op heterdaad

Den Haag - Een 25-jarige man uit Rijswijk en een 21-jarige Haagse zijn vrijdagochtend 24 februari aangehouden als verdachten van een diefstal uit auto. De politie kreeg omstreeks 01.50 uur een melding dat op de Frambozenstraat in een geparkeerde auto zou worden ingebroken. Tevens meldde de getuige dat een tweede verdachte in auto met draaiende motor zat te wachten. Ter plaatse gekomen, troffen agenten de 25-jarige verdachte in de auto onder het dashboard aan. De tweede verdachte werd verderop in de straat aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten.

Dronken achter het stuur

Den Haag - Op 24 februari rond 04.45 uur hielden politieagenten een 29-jarige Haagse automobilist bij de Hobbemastraat staande omdat hij met hoge snelheid en zonder autogordel reed. De agenten roken bij de Hagenaar ook een behoorlijke alcohollucht. Bij de ademanalyse blies hij 670 ugl. Het rijbewijs van de 29-jarige was al eerder ingevorderd. Tegen alle strafbare feiten is proces-verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van 7 uur opgelegd.
Aanrijding s Gravenzande

s Gravenzande Bij een aanrijding op de Maasdijk ter hoogte van de Gravin Bijlandtlaan is donderdag 23 februari om 9.30 uur een 87-jarige automobilist uit Delft gewond geraakt. De man is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht.

Hennepkwekerij ontmanteld

Maasland De politie heeft donderdag 23 februari in twee bedrijfspanden aan Oud Camp een hennepkwekerij aangetroffen. In beide panden werd illegaal stroom afgetapt. In totaal werden 7500 hennepplanten in beslag genomen en vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaar van de planten.