Vodafone verwerft mobiele televisierechten FIFA World Cup

Vodafone

http://www.vodafone.nl

PERSBERICHT

Voetbalfans kunnen de FIFA World Cup(tm) ook op mobiel beleven

Vodafone verkrijgt exclusieve mobiele uitzendrechten voor Nederland

Maastricht, 24 februari 2006 - Vodafone heeft exclusief voor Nederland als enige de rechten verworven om televisiebeelden van de FIFA World Cup(tm) ook op de mobiele telefoon uit te zenden. Vodafone Nederland heeft hierover een exclusief contract getekend met Infront Sports & Media, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de wereldwijde distributie van de uitzendrechten van de FIFA World Cup tm. Daarnaast introduceert Vodafone een uniek gadget voor alle Oranje supporters, de 'Mobihose'. De 'Mobihose' is een oranje draaghoesje voor de mobiele telefoon in de vorm van een Duitse 'Lederhose'.

Het uitzenden van de FIFA World Cup(tm) past volledig in de strategie van Vodafone om een zo breed mogelijk televisie-aanbod op de mobiele telefoon te bieden. Behalve zenders als bijvoorbeeld CNN, Eurosport, MTV en Discovery Channel kan de klant uit het totale aanbod van ruim 40 kanalen ook bijvoorbeeld kiezen voor het NOS Journaal of RTL Nieuws, hoogtepunten uit bijvoorbeeld Champions League voetbal, een veelheid aan muziekclips of speciale 'made for mobile' series zoals bijvoorbeeld '24 Conspiracy', en deze bekijken waar en wanneer men wil.

Vodafone heeft nu als enige mobiele operator in Nederland de rechten verworven om de belangrijkste beelden van de FIFA World Cup(tm) uit te zenden. Klanten krijgen o.a. samenvattingen van alle 64 wedstrijden, goals en andere hoogtepunten te zien op hun mobiele telefoon. Vanaf medio april start Vodafone met het aanbieden van de specifieke WK diensten en produkten, gecombineerd met de brede introductie van de unieke 'Mobihose'.

Graeme Millar, directeur Consumenten Markt bij Vodafone Nederland: 'Vodafone biedt al sinds 2004 als eerste live televisie aan op de mobiele telefoon, dus het is logisch dat wij het mogelijk maken dat onze klanten nu als eerste ook de FIFA World Cup(tm) op hun mobieltje kunnen zien'.

Een prototype van de 'Mobihose' werd gisteren in de Amsterdam ArenA door Vodafone uitgereikt aan de ouders van Rafael van der Vaart, Phillip Cocu en Dirk Kuyt.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / /

Een foto van het prototype 'Mobihose' en van de overhandiging aan de ouders, is op te vragen bij de persafdeling van Vodafone in Maastricht en via het ANP.

Foto-onderschrift: 'De drie vaders Cocu, Van der Vaart en Kuyt (vlnr) nemen in de Amsterdam ArenA enthousiast de eerste Vodafone Mobihose en UMTS mobieltje in ontvangst. Vodafone heeft als enige en exclusief voor Nederland de rechten verworven om televisiebeelden van de FIFA World Cup(tm) ook op de mobiele telefoon uit te zenden'

Vodafone Libertel N.V.
Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met proportioneel bijna 180 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 27 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 31 landen.