Persberichten districten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 24-02-2006

Aanrijding door alcoholgebruik

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 februari een man op de Utrechtseslag aangehouden. De man had onder invloed van alcohol een aanrijding veroorzaakt.

Omstreeks 03.10 uur kreeg de politie een melding dat een automobilist tegen een betonnen geleider op de Utrechtseslag was gebotst. Ter plaatse trof de politie een 41-jarige man uit Delft aan. De man kon bijna niet op zijn benen staan en sprak de agenten met een dubbele tong aan. Na een eerste blaasets bleek dat hij te veel had gedronken. Op het bureau wees de ademanalyse 825 ug/l uit. Zij rijbewijs werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van tien uur werd hij naar huis gestuurd.

Man aangehouden voor strippen auto

UTRECHT In de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 februari heeft de politie een man aangehouden die verdacht wordt een auto gestript te hebben op de Herderlaan.

Door getuigen werd omstreeks 02.40 uur naar de politie gebeld omdat zij zagen dat een aantal mannen zich verdacht gedroeg ter hoogte van de Herderlaan. In een brandgang tussen de Herderlaan en de Joseph Haydnlaan zagen agenten vier personen staan die bij het zien van de politie wegrenden. Na een korte achtervolging kon één van de mannen - 18-jaar oud uit Utrecht- op het Victor Hugoplantsoen worden aangehouden.

In de brandgang trof de politie vier velgen en een hoedenplank aan. De spullen waren afkomstig van een auto die geparkeerd stond op de Herderlaan. De auto was tot en met de stoelen gestript. De politie doet onderzoek naar de medeverdachten van de man.

Man aangehouden voor diefstal van bouwterrein

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie een man in zijn woning aangehouden omdat hij verdacht wordt van diefstal op een bouwterrein.

Getuigen zagen omstreeks 20.50 uur verdachte omstandigheden op een bouwterrein aan de Utrechtseweg. Ter plaatse trof de politie het hek van het bouwterrein opengeknipt aan. Op het terrein werd een bestelbus aangetroffen waarin een aantal bouwartikelen waren neergelegd. De bestuurder van de bus was in geen velden of wegen te vinden. Ook een onderzoek met politiehonden leverde niets op.

Aan de hand van het kenteken werd een 32-jarige man uit Utrecht in zijn woning aangehouden. De man ging mee nar het bureau maar wilde niets verklaren. De politie onderzoekt de diefstal.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Oudegracht heeft de politie een vrouw aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 18.35 uur een vrouw zich verdacht gedragen tussen de kledingrekken. Uiteindelijk nam de vrouw kleding mee zonder deze eerst af te rekenen bij de kassa. De 44-jarige vrouw uit Utrecht werd aangehouden en aan de politie overgedragen. Zij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.