Persberichten district Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 24-02-2006

Vernieling

MAARSSEN In de nacht van 23 op vrijdag 24 februari raakte een auto het bandcontact met de weg kwijt.

Rond 01.25 uur kreeg de politie de melding dat op de Nassaustraat een auto op zijn kant lag. Ter plaatse troffen politiemensen inderdaad een klein model auto aan, dat elk bandcontact met de weg had verloren. Vermoedelijk was het voertuig door onverlaten op zijn kant gelegd. De politiemensen hebben het autootje weer in zijn natuurlijke positie gezet. De gehele zijkant bleek te zijn beschadigd.

Getuigen die hebben gezien welke onverlaten zich schuldig hebben gemaakt aan deze vorm van vernieling, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Agressieve man

VINKEVEEN Op donderdag 23 februari werd een man aangehouden omdat hij ambtenaren van Bouw- en Woningtoezicht te lijf ging.

Rond 10.00 uur in de ochtend controleerden twee ambtenaren van Bouw- en woningtoezicht een steiger bij een woonboot in Vinkeveen. Zij deden dat in aanwezigheid van de 63-jarige Vinkeveense woonbooteigenaar. Bij de controle bleek dat door de steiger de doorvaart niet de vereiste 3,50 meter was, maar 2,80 meter. Er ontstond een woordenwisseling tussen de ambtenaren en de Vinkevener, maar zij kwamen niet tot een oplossing.

Toen vervolgens één van de ambtenaren zei dat zij ook een gebouw op het terrein bij de woonboot wilden controleren, ontstak de Vinkevener in woede. Hij bedreigde de ambtenaren verbaal, pakte vervolgens een metalen staaf uit zijn schuur en dreigde daar mee te slaan. Om verdere escalatie te voorkomen, liepen de ambtenaren weg. De Vinkevener ging achter hen aan en sloeg één van hen met de metalen staaf op zijn rug en uitte nog meer dreigende taal. Daarop zijn de ambtenaren weggegaan.

De ambtenaar die was geslagen, deed aangifte van mishandeling. Hij had licht letsel aan zijn rug opgelopen. Politiemensen zijn naar de woonboot gegaan en hebben de 63-jarige verdachte aangehouden. De metalen pijp werd in beslag genomen.

De verdachte is in de middag verhoord. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor bedreiging en mishandeling. Hij is rond 18.30 uur in vrijheid gesteld.

110 in plaats van 45 km/u

KAMERIK Op donderdag 23 februari moest een bromfietser afstand doen van zijn iets te snelle bromfiets.

Rond 17.00 uur controleerden politiemensen een bromfietser op de s-Gravensloot. De bromfiets was hen opgevallen door het gigantisch aantal decibellen die het apparaat voortbracht. Bij de test op een rollenbank, bleek de bromfiets over veel teveel vermogen te beschikken. Het voertuig werd daarop voor nader technisch onderzoek ingenomen.

Bij zijn verhoor verklaarde de 17-jarige bromfietser uit Kamerik dat hij al een keer een top van 110 km/u met de bromfiets had gehaald. Dit terwijl de wettelijke maximum constructiesnelheid van een bromfiets 45 km/u is. Aan de hand van het technisch onderzoek zal proces-verbaal tegen de Kamerikker worden opgemaakt.

Verkeerscontroles

MONTFOORT / WOERDEN / KAMERIK De politie heeft op donderdag 23 februari meerdere verkeerscontroles gehouden.

Aan het beging van de middag werd met een lasergun gecontroleerd op het IJsselveld in Montfoort. Vier automobilisten reden te hard en werden bekeurd.

Van 13.00 uur tot 14.00 uur werd een verkeerscontrole op de Wulverhorstbaan in Woerden gehouden. Vijf automobilisten werden bekeurd omdat zij geen gebruik van de autogordel maakten, één omdat hij niet handenvrij belde tijdens het rijden.

Op de Rembrandtlaan in Woerden werd van 17.00 uur tot 17.55 uur met de lasergun gecontroleerd. Vier automobilisten hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u en werden bekeurd. De bestuurder met de meeste haast reed 77 km/u.

Bij een controle op de naleving van de geslotenverklaring op de s-Gravensloot in Kamerik tussen 16.15 uur en 18.30 uur werden 23 overtreders bekeurd.