Politie Hollands Midden

Datum: 24 februari 2006

Lisse Mishandeling en bedreiging De politie heeft een 24-jarige man uit Abbenes aangehouden. De verdachte kwam op donderdag 23 februari, omstreeks 23.00 uur uit een café en liep over de Kanaalstraat naar huis. Hij vond het nodig om onderweg tegen een brievenbus aan te schoppen. Een getuige zag dit gebeuren en sprak de man er op aan. Op straat kwam het tot een handgemeen waarbij de getuige, een 36-jarige man uit Lisse, door de man geschopt werd en verbaal bedreigd werd. De Lissenaar heeft zich moeten weren waarop hij de verdachte heeft geslagen. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam was de verdachte inmiddels gevlogen. Ter plaatse bleek dat de verdachte ook nog een stenen tuinhek had vernield. Even later troffen ze de verdachte verstopt onder een auto op de Kanaalstraat aan. De verdachte die onder invloed van alcohol verkeerde werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De Lissenaar deed aangifte tegen de verdachte. In de fouillering van de verdachte werd een pepperspray aangetroffen. De verdachte zal voor zowel de vernieling, de mishandeling en het in bezit hebben van pepperspray gehoord worden.

Noordwijk Vier aanhoudingen tijdens stapavond De politie heeft op donderdag 23 februari, omstreeks 23.15 uur, vier jongens aangehouden. Het begon met een vechtpartij op de kop van de Hoofdstraat. Agenten wisten de groep van ongeveer 20 man te scheiden, niemand wilde echter aangifte doen en de groepen hebben hun pad weer vervolgd. De politie besloot in de buurt te blijven omdat er een gespannen sfeer hing. Al snel bleek duidelijk dat dit niet voor niets was. Er ontstond tussen de jongens die ook aanwezig waren geweest bij de vechtpartij onenigheid met een portier . Een van de jongens had vervolgens met een bierglas in de richting van de portier geslagen. De jongen een 16-jarige jongen uit Maasdijk werd direct door de politie in de kraag gevat. Een vriend van de jongen, een 19-jarige jongen uit Maartensdijk, maakte vervolgens een slaande beweging naar de agent. Hierop werd ook hij aangehouden. Een derde vriend van de jongens, een 23-jarige man uit Ermelo, bemoeide zich ook met de aanhoudingen en werd vervolgens aangehouden. Een 20-jarige uit Groenkan werd vervolgens bevolen om zich te verwijderen van de groep, hieraan voldeed hij echter niet. Omdat hij zich bleef bemoeien met de aanhoudingen is ook hij meegenomen. In zijn fouillering werd een mes aangetroffen. Het bleek geen verboden wapen te zijn, maar omdat het uitgaansgebied geen plek is om een mes mee naar toe te nemen is het mes in beslag genomen. De politie zet in de loop van de dag het onderzoek voort.

Sassenheim Onder invloed rijden

De politie controleerde op vrijdag 24 februari, rond 02.25 uur, op de Van Alkemadelaan een 28-jarige automobilist uit Sassenheim. De agenten stelden vast dat de man had gedronken en hielden hem aan. Zijn ademanalyse liet een uitslag zien van 465 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Politie neemt aangifte van mishandeling op De politie heeft op vrijdag 24 januari, omstreeks 04.45 uur, een man van19 jaar uit Delft en een man van 23 jaar uit Naarden aangehouden wegens het mishandelen van een portier van een uitgaansgelegenheid. De portier deed aangifte van mishandeling. Hij was door hen met kracht op de borst en in het gezicht geslagen. De portier had één van de mannen gevraagd naar buiten te gaan nadat hij zich niet had gehouden aan een afspraak. De jongen bleek met een smoes toegang tot het cafe gekregen te hebben.. De man wilde niet meer naar buiten gaan waarop de portier hem naar buiten wilde zetten. Zijn broer ging zich ermee bemoeien waarop de portier geslagen werd. De politie werd erbij gehaald die de twee mannen aanhield. De politie zet vandaag het onderzoek voort.

Leiden Mishandeling en vernieling fiets Een 18-jarige vrouw uit Leiden heeft aangifte gedaan bij de politie van mishandeling. De vrouw werd op vrijdag 24 februari, omstreeks 04.20 uur, op de Lammermarkt aangesproken waar zij samen met een vriendin stond. Zij liet duidelijk merken dat zij dit niet wilde en vroeg hem om weg te gaan. De jongen bleef echter staan en zijn vriend kwam zich er mee bemoeien. Deze jongen schreeuwde naar de vrouw en uitte verbale bedreigingen. Vervolgens schopte hij tegen de fiets van de vrouw aan en slaat hij met een vuist in haar gezicht. Vervolgens pakt hij een lege glazen fles en gooit deze in de richting van de twee vrouwen. De jongen gaat er vervolgens vandoor. De politie zet een onderzoek in naar de verdachte.

Leiden Mishandeling in uitgaansgelegenheid De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling. Een 18-jarige Leidenaar is op vrijdag 24 februari, omstreeks 02.30 uur, in een uitgaansgelegenheid aan de Lammermarkt door een drietal jongens geslagen. Tussen de Leidenaar en een jongen ontstond onenigheid. De jongen sloeg daarop de Leidenaar in zijn gezicht. Hij krijgt hulp van vrienden die de Leidenaar ook sloegen in het gezicht en tegen zijn achterhoofd. De drie jongens worden vervolgens door de portier buiten gezet. Met de komst van de politie zijn de drie al gevlogen. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachten.

Leiderdorp Aanhouding voor bedreiging van taxichauffeur

De politie hield donderdag 23 februari, rond 20.45 uur, aan de Bedrijvenweg een 33-jarige man uit Leiden aan. De man bedreigde een taxichauffeur uit Leiden nadat er een geschil ontstond over de betaling van een taxirit. Hij deed alsof hij een vuurwapen in zijn zak had en zette dit met woorden kracht bij. De taxichauffeur zag op een gegeven moment kans hem te overmeesteren, waarna passanten aanboden de politie te bellen. Na zijn aanhouding vond de politie geen vuurwapen bij de man. De verdachte is ingesloten. Het onderzoek zet zich tegen hem voort.

Gouda Politie vordert rijbewijs beginnend bestuurder in

De politie controleerde op vrijdag 24 februari, rond 00.05 uur, op de Burgemeester van Reenensingel een 23-jarige automobilist uit Gouda aan. De agenten stelden vast dat de man had gedronken en hielden hem aan. Zijn ademanalyse liet een uitslag zien van 420 ug/l. Omdat de man beginnend bestuurder was, hij had zijn rijbewijs korter dan vijf jaar in het bezit, lag voor hem de limiet op 88 ug/l. en de invorderingslimiet van het rijbewijs op 350 ug/l. Het rijbewijs werd dan ook ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --