Persberichten district Lekstroom, 10.05 uur

Utrecht, 24-02-2006

Rijbewijs kwijt

NIEUWEGEIN Op donderdagmiddag 23 februari mocht een automobilist zijn rijbewijs inleveren.

Rond 17.00 uur surveilleerden politiemensen in een onopvallende politiewagen op de Rijksweg A2. Ter hoogte van Nieuwegein werden zij ingehaald door een hard rijdende automobilist. Zij gingen achter hem aan en constateerden dat de automobilist met een snelheid van 155 km/u reed, terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. De automobilist, een 28-jarige man uit IJsselstein, werd bij Lage Weide op een parkeerterrein aan de kant gezet. Omdat zijn gecorrigeerde snelheid 150 km/u was, 50 km/u te hard, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tevens is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Winkeldiefstal

NIEUWEGEIN Op donderdag 23 februari werd een jongen voor winkeldiefstal aangehouden.

Vlak voor 22.00 uur zag een personeelslid van een winkel aan de Passage dat twee jongens diverse levensmiddelen van de stellingen pakten en in hun zakken stopten. De verdachten werden door winkelpersoneel aangesproken. Eén van de verdachten leegde zijn zakken, waarna beiden er vandoor gingen. Zij werden achtervolgd. Een politieman die hen zag rennen, wist één van de verdachten, een 17-jarige jongen uit Nieuwegein, aan te houden. De andere verdachte wist te ontkomen.

De 17-jarige verdachte is naar het politiebureau overgebracht en hij is ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal voor winkeldiefstal opgemaakt.

Snelheidscontrole

BENSCHOP De politie heeft op donderdag 23 februari een snelheidscontrole op het Benedeneind ZZ gehouden.

De controle vond van 17.45 uur tot 18.45 uur plaats. Vijf automobilisten hielden zich niet aan de maximumsnelheid en werden bekeurd. De bestuurder met de meeste haast reed 93 km/u.

Snelle Belg

NIEUWEGEIN Op donderdag 23 februari werd een snelle Belg een stuk armer.

Rond 21.45 uur zagen politiemensen een auto met hoge snelheid over de Rijksweg A2 ter hoogte van Nieuwegein. De politiemensen gingen achter de haastige automobilist aan. Daarbij bleek dat hij met een snelheid van 175 km/u reed, terwijl ter plaatse een maximum van 100 km/u geldt. De gecorrigeerde snelheid bedroeg 169 km/u. De automobilist, een 36-jarige man uit Turnhout (België), werd aan de kant gezet. Er werd met een piketofficier overlegt over de hoogte van de boete. Na 570,- te hebben betaald, mocht de Belg zijn weg vervolgen.