Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude


Inventarisatie woningen
Datum: 24/02/2006

Onlangs heeft het Kabinet besloten dat vanaf 2008 alle onroerende zaken in het kader van de Wet waardering onroerende zaken (Wet WOZ) jaarlijks getaxeerd zullen gaan worden. Het besluit is genomen om grote waardeverschillen tussen de hertaxaties te vermijden en daardoor ook het grote aantal bezwaarschriften dat naar aanleiding van de vier-jaarlijkse taxaties wordt ingediend.
De nieuwe vastgestelde waarde blijft één jaar geldig.

Om aan deze wetswijziging te kunnen voldoen, zal de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude haar werkwijze met het taxeren van woningen anders moeten inrichten.
Hiervoor heeft de gemeente een waarderingssysteem aangekocht waarmee de permanente processen en het waarderingsproces in eigen beheer kunnen worden uitgevoerd.
Een van de te nemen stappen is om alle woningen binnen de gemeente fotografisch vast te leggen. Een inventariseerder zal deze klus voor de gemeente gaan uitvoeren en tegelijkertijd een aantal kenmerken van een woning, zoals woningtype (tussenwoning, eindwoning of vrijstaand) en dakvorm (platdak, mansardekap, zadeldak etc.), registreren.

Het is de bedoeling om al vóór het nieuwe WOZ-tijdvak ,met als waardepeildatum 1 januari 2005, de hertaxaties modelmatig te gaan uitvoeren. De nieuwe waarden zullen in 2007 bekend worden gemaakt. Inwoners kunnen dus binnenkort in hun wijk of straat geconfronteerd worden met deze inventariseerder die hun woning staat op te nemen. De inventariseerder heeft een door de gemeente afgegeven legitimatiebewijs bij zich.

Voor meer informatie hierover kan men terecht bij de afdeling Middelen van het gemeentehuis, telefonisch bereikbaar onder nummer 020-4079000.