Persberichten district Eemland noord, 10.25 uur

Utrecht, 24-02-2006

Brandstichting

BAARN- Op donderdagavond ontstond er brand in twee coniferen. Omstreeks 22.30 uur kreeg de politie en brandweer de melding dat er brand was in een conifeer aan de Ferdinand Bollaan. Deze brand werd geblust. Kort hierop ontstond een brand in een conifeer aan de Frans Halslaan. Ook deze brand werd geblust.

De politie gaat van brandstichting uit en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland noord; 0900-8844.

Jongeren bekennen vernielingen

EEMNES De wijkpolitie heeft met de aanhouding van twee jongeren uit Eemnes meerdere vernielingen in deze gemeente opgelost.

De verdachten, beiden 16 jaar oud, werden op 20 en 21 februari verhoord toen er bij het wijkteam van de politie in Eemnes informatie binnenkwam dat zij verantwoordelijk waren voor vernielingen van ruiten.

Uit het verhoor en het onderzoek is gebleken dat zij verantwoordelijk zijn geweest voor de vernieling van een ruit van een winkel op Torenzicht, de vernielingen van brievenbussen op hetzelfde winkelcentrum en vernielingen aan het gebouw van het jongerencentrum Impuls aan de Noordersingel. Bij dit gebouw werden 12 ruiten ingegooid en afbeeldingen van hakenkruizen in de gevel gekrast.

De jongeren zijn inmiddels naar huis gestuurd. De ouders van de beide daders zijn in kennis gesteld. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.