Openbaar Ministerie

                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
Parket Den Haag      

                     
                     
www.om.nl            

Den Haag 24 februari 2006

2006/15


Verdachte van stalking aangehouden


De politie Hollands Midden heeft op 14 februari een 28-jarige man uit Katwijk aangehouden op verdenking van (stalking) belaging. Hij wordt ervan verdacht sinds mei 2005 bedreigende e-mails te hebben gestuurd naar meerdere adressen in de wijk Het Molenblok in Katwijk. Ook wordt de man verdacht van het bekrassen van auto's, het besmeuren van ramen en het aanbrengen van graffitti op huizen in deze wijk. Hij is op 17 februari door de rechter commissaris in bewaring gesteld.

De politie startte het onderzoek in februari nadat een inwoonster van de wijk aangifte had gedaan van belaging. De e-mails vormden door hun aantal en de bedreigende inhoud een inbreuk op haar persoonlijke levenssfeer. Uit het onderzoek bleek dat de verdachte naar meer bewoners in Het Molenbok bedreigende e-mails had gestuurd. Als afzender gebruikte hij onder meer 'stormfront' en 'terror'. De politie in Katwijk onderzocht met de afdeling digitale recherche van de Politie Hollands Midden het berichtenverkeer. Kort na de aangifte kon de man worden aangehouden.

Tijdens het onderzoek bleek de verdachte ook verantwoordelijk voor een aantal vernielingen aan auto's in de wijk. Geparkeerde auto's aan de Zonnebloemstraat, de Leliestraat, de Irisstraat en de Valkenburgseweg werden bekrast. De verdachte verklaarde dit met een stanleymes gedaan te hebben. Mogelijk zijn meer dan 100 auto's op deze wijze beschadigd. Ook bleek de verdachte verantwoordelijk voor het besmeuren van enkele ramen van woningen in de wijk met kattenvoer en het aanbrengen van graffiti op deuren ramen en muren in de wijk. Van dit laatste is 25 keer door bewoners aangifte gedaan.

---


De persofficier van justitie
Mw. mr. A. Rijsdorp
Telefoon (070) 381 3801

Voorlichting
                     
Prins Clauslaan 60   
Postbus 20302        
2500 EH Den Haag     
                     
                     
Fax: (070) 381 2881  


Tel: (070) 381 3801 ---- --