Gemeente Wassenaar

laatste mogelijkheid voor het indienen tegemoetkoming 24 februari 2006

Aanvragen die na deze datum worden ontvangen, zullen niet meer worden toegekend. Gedurende het gehele kalenderjaar 2006 kunt u een aanvraag indienen voor het jaar 2006.

Algemene toelichting

De gemeente Wassenaar heeft een regeling vastgesteld op grond waarvan chronisch zieken, gehandicapten en ouderen met een laag inkomen een financiële bijdrage kunnen krijgen. Deze bijdrage is bedoeld als een tegemoetkoming in de verborgen kosten die te maken hebben met ziekte, handicap of ouderdom. Dit zijn kosten die vaak moeilijk aantoonbaar zijn, maar die het leven voor deze personen duurder maken. De bijdrage is 200,00 per persoon.

Voor wie is de regeling?

De regeling is bedoeld voor huishoudens waarin één of meerdere personen lijden aan een chronische ziekte, gehandicapt zijn of ouder dan 65 jaar zijn. Het gezinsinkomen mag maximaal 110% zijn van de van toepassing zijnde bijstandsnorm Verder mag uw vermogen niet hoger zijn dan 5.180,00 voor een alleenstaande of 10.360,00 voor een alleenstaande ouder of een echtpaar.

Tot de doelgroep wordt gerekend de persoon:


* die 65 jaar of ouder is of

* die in het jaar voorafgaand aan de aanvraag gebruik heeft gemaakt van een WVG-voorziening of


* die een WAO uitkering ontvangt op basis van 80-100% arbeidsongeschiktheid of

* die in aanmerking komt voor het chronisch ziektekostenforfait.

Hoe kunt u een bijdrage aanvragen?

Een aanvraagformulier is beschikbaar bij de informatiebalie van het gemeentekantoor, via de SWOW en beschikbaar via www.wassenaar.nl. Het ingevulde aanvraagformulier levert u samen met de gevraagde bewijsstukken in bij de afdeling Sociale Zaken en Huisvesting, Johan de Wittstraat 45. Dit kan op werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur.

Informatie

Voor nadere informatie kunt u terecht bij de afdeling Sociale Zaken en Huisvesting, op werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur. U kunt ook bellen tijdens het telefonisch spreekuur, op werkdagen van 09.00 tot 10.00. Het telefoonnummer is 070-5122222.