Dienstenbond CNV

Memorie van Toelichting op het SBK
24-02-2006

Op 20 oktober 2005 legden wij u het door de CNV Dienstenbond en uw werkgever overeengekomen akkoord over de nadere interpretatie van het Sociaal Beleidskader, de zogenaamde Memorie van Toelichting, ter stemming voor. Ondanks dat de Memorie een verbetering van de positie van de medewerkers bij reorganisatie regelt werd het door de leden afgewezen. De belangrijkste reden van de afwijzingen was dat PGGM nog steeds zelf veel kan beslissen en dat er volgens een groot aantal leden nog veel meer te regelen is.

Uiteraard delen wij de mening van de leden dat er over de interpretatie van het SBK nog veel te regelen is, doch is de Memorie van Toelichting een redelijke uitgebreide afspraak. Het schept onder meer duidelijkheid over de momenten waarop afgespiegeld moet worden (in de oude situatie kon PGGM nog eigenhandig mensen buiten de afspiegeling laten), schept duidelijkheid over de positie van partijen bij boventalligheid en verbetert de positie van een medewerker wanneer er verschil van inzicht bestaat over de vraag of de medewerker al dan niet geschikt is voor een gewijzigde functie. Dit zijn slechts enkele voorbeelden.

Voor 20 oktober 2005 heeft de CNV Dienstenbond alles uit de kast gehaald om de Memorie van Toelichting met PGGM af te spreken. Daar zijn partijen heel ver in gegaan. Dit betekende dat er na afwijzing van dit akkoord geen ruimte meer bestond tot verder onderhandelen. Wij hebben uw afwijzing met PGGM besproken en naar aanleiding van de opmerkingen toch nog een tweetal tekstuele- wijzigingen afgesproken. De gewijzigde tekst treft u aan op www.cnvdienstenbond.nl

Wij willen de Memorie van Toelichting alsnog aan u voorleggen. U zult begrijpen dat wij u met klem adviseren om in te stemmen met de Memorie. Bij een herhaalde afwijzing zal de CNV Dienstenbond geen partij zijn bij de Memorie. Wij schatten namelijk in dat PGGM niet meer bereid is om verdere veranderingen in de Memorie met ons af te spreken.

U kunt uw stem tot 10 maart 2006 kenbaar maken via het meegestuurde formulier. Ook leden die al hadden ingestemd met de Memorie worden gevraagd om alsnog te stemmen. De tekst van het SBK treft u, voor de duidelijkheid, eveneens aan op onze website.

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Ike Wiersinga. Zij is bereikbaar op 023-565 10 52.