Unocal corporation

Chevron ontsluit gaspotentieel in Nederland

Voorburg, Nederland 24 februari 2006 Chevron Corporation's Business Unit 'Upstream Europe' kondigde vandaag aan dat het met haar verwante Nederlandse bedrijf, Unocal Netherlands BV, Overeenkomsten van Samenwerking heeft getekend voor de voorgenomen exploitatie van de A&B Blokken op het Nederlands Continentaal Plat met de overige vergunninghouders voor deze blokken en Energie Beheer Nederland BV (die optreedt namens de Nederlandse Staat). Het eerste aardgas van de A&B - ontwikkeling wordt verwacht in het 4e kwartaal van 2007 en zal worden geproduceerd door productiefaciliteiten in Blok A12 met een capaciteit van 3,69 miljoen kubieke meter per dag.
Tot de A&B blokken behoren twee exploratievergunningen (B10a/A12b en B16a) en vijf productievergunningen (A12a, A12d, A18a, A18c en B13a/B10c), gelegen in het meest noordelijke deel van het Nederlands Continentaal Plat. Unocal Netherlands BV is de operator met een belang van 34,129%. De andere joint venture partners in het blok zijn Dyas BV (14,627%), DMS Energie BV (3,867%) en Energie Beheer Nederland BV (47,377%). De plannen voor deze ontwikkeling omvatten een Centraal Behandelings Platform in Blok A12a en een gastransportleiding die aansluit op de A6-F3 Gastransportleiding voor verder transport van het aardgas naar de kust. De contracten voor de bouw van het platform en het leggen van de gastransportleiding zijn onlangs getekend. Gary Luquette, President en Managing Director van Chevron Upstream Europe, zei: 'Dit is een belangrijke ontwikkeling in Nederland, die de productie van het aan ons verwante Nederlandse bedrijf binnen twee jaar meer dan zal verdubbelen. Het toont het belang aan dat Chevron hecht aan aanhoudende investeringen in haar Europese olie- en gasportefeuille.'
Gerard Schut, Country Manager Nederland, zei: 'Het verheugt zeer mij dat Chevron de ontwikkeling van de A&B blokken heeft kunnen bespoedigen. Het versterkt niet alleen de positie van Unocal Netherlands in Nederland, maar benadrukt tevens het belang dat wij hechten aan waardecreërende projecten. Het is belangrijk voor zowel Nederland als voor het bedrijf om de waarde die in deze ontwikkeling zit te realiseren' De verwerving van het belang in de A&B Blokken vond plaats in 2004, vóór de Chevron/Unocal fusie, door Unocal Netherlands BV en Dyas BV als onderdeel van een overeenkomst met de Nederlandse exploratie -en productiemaatschappij NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V.), een joint venture tussen Shell en ExxonMobil. Chevron Upstream Europe (CUE) is een 'Strategic Business Unit' van Chevron International Exploration and Production Company, een aan Chevron Corporation verwant bedrijf. CUE, dat gevestigd is in Aberdeen, Schotland, Verenigd Koninkrijk, heeft een geïntegreerde portefeuille van 'upstream' belangen die de hele keten van exploratie, ontwikkeling en productie activiteiten omvat. CUE heeft belangen en exploratie-gebieden in het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Noorwegen en Nederland.

Chevron Corporation is één van de leidende energiebedrijven in de wereld. Met meer dan 53.000 werknemers, zijn aan Chevron verwante bedrijven actief in ongeveer 180 landen over de hele wereld met het produceren en vervoeren van aardolie en aardgas en met het raffineren, verkopen en distribueren van brandstoffen en andere energieproducten. Chevron is gevestigd in San Remon, Californie, V.S. . Meer informatie over Chevron is beschikbaar op www.chevron.com.

Punten voor de redactie:

- Het contract voor de bouw van het platform is gegund aan Heerema Zwijndrecht BV.
- Het contract voor de het leggen van de gastransportleiding is gegund aan Allseas.
- De fusie tussen Chevron Corporation en Unocal Corporation vond plaats op 10 augustus 2005.

Verdere informatie is verkrijgbaar via: Dirk Jan van Orden Appelgaarde 4
2272 TK Voorburg
Nederland
Tel.: +31 - 70 - 3572460
Fax: +31 - 70 - 3272037
E-mail: dirk.vanorden@chevron.com

Waarschuwingsinformatie met betrekking tot 'forward-looking statements' This press release of Chevron Corporation contains forward-looking statements relating to Chevron's operations that are based on management's current expectations, estimates and projections about the petroleum, chemicals and other energy-related industries. Words such as 'anticipates,' 'expects,' 'intends,' 'plans,' 'targets,' 'projects,' 'believes,' 'seeks,' 'estimates' and similar expressions are intended to identify such forward-looking statements. These statements are not guarantees of future performance and are subject to certain risks, uncertainties and other factors, some of which are beyond our control and are difficult to predict. Therefore, actual outcomes and results may differ materially from what is expressed or forecasted in such forward-looking statements. You should not place undue reliance on these forward-looking statements, which speak only as of the date of this release. Unless legally required, Chevron undertakes no obligation to update publicly any forward-looking statements, whether as a result of new information, future events or otherwise.