Mobinieuws

http://www.mobinieuws.nl/

Mobinieuws zoekt 14 Miljoen journalisten.

TILBURG - Mic-Media BV lanceert tijdens Carnaval 2006 een revolutionair nieuws portaal op internet. Hierbij wordt een beroep gedaan op carnaval vierend Nederland. De miljoenen carnaval vierende journalisten in spee, krijgen de mogelijkheid om de leukste carnaval foto's en video's gemaakt met de eigen GSM te publiceren via MMS op de website; www.mobinieuws.nl . Deze publicatie is binnen een aantal uren zichtbaar voor heel Nederland. Bij iedere foto of video die op de website wordt geplaatst kan de bezoeker van www.mobinieuws.nl een eigen commentaar tekst schrijven. De echte journalist zet het nummer; 06 42 500 400 voor Mobinieuws Evenementen in het adressenboek van zijn mobiele telefoon. Zo kan men eenvoudig en snel een foto of video publiceren.


1) Mobinieuws Evenementen 06 42 500 400
Tijdens Carnaval 2006 zal de kick off plaats vinden in Tilburg. Iedere carnaval vierder kan zijn leukste foto's en video's, welke zijn gemaakt met een mobiele telefoon publiceren in de website van mobinieuws. Dit doen zij door hun leukste foto's of video's via MMS te versturen naar

06 42 500 400 doordat men een unieke tekst als onderwerp kan meesturen bij de foto of video kan men in de website van Mobinieuws het bestand snel terugvinden indien men gebruik maakt van de zoekoptie. Ook kan de bezoeker van de website iedere foto of video voorzien van commentaar. In enkele cafés in Tilburg zal Mobinieuws actief worden gepromoot om bekendheid te krijgen bij het feestende publiek. Natuurlijk kunnen ook carnavalsvierders uit andere steden meedoen. Wel raadt Mobinieuws het publiek aan een unieke tekst als onderwerp mee te sturen, want alleen via het onderwerp kan men in de website de eigen foto of video snel terug vinden.

Mobinieuws vraagt de journalisten in spee om net als de echte journalist, kritisch te beoordelen of iets het publiceren waard is. Bij Mobinieuws kan men wel snel en eenvoudig publiceren, maar voor iedere verstuurde foto of video berekent Mobinieuws een kleine bijdrage van 1,50 euro . Mobinieuws stelt ruimte ter beschikking voor publicatie maar de redactie bepaald aan de hand van de inhoud hoe lang de publicatie op de website geplaatst blijft. Maakt men misbruik van de diensten van Mobinieuws door het plaatsen van inhoudelijk verwerpelijke foto's of video's dan is de verantwoordelijke journalist altijd te achterhalen d.m.v. het mobiele nummer. Ook als men nummerherkenning heeft uitstaan. Mobinieuws zal de mobiele telefoonnummers alleen traceren bij misbruik en zal deze niet voor andere doeleinden gebruiken.

Een heel nieuw tijdperk van nieuwsgaring is aangebroken. In Nederland zijn ongeveer 14 miljoen mobiele telefoons in gebruik. Mobiele telefoons hebben vaak een goede camera functie voor het maken van foto's en korte filmpjes. Op eenvoudige wijze kunnen deze foto's en videobestanden nu rechtstreeks in de website van Mobinieuws geplaatst worden inclusief een onderwerp en een korte beschrijvende tekst. één week na carnaval zal ook Mobinieuws Actualiteiten online gaan.


1) Mobinieuws Actualiteiten
De journalisten van Mobinieuws zijn altijd daar waar het nieuws zich afspeelt, want geen enkele nieuwsrubriek heeft 14 miljoen journalisten verspreid over het land. De journalist maakt met zijn mobiele telefoon een foto van een verdacht pakketje op het centraal station van Amsterdam of hij loopt als toevallige passant tussen een confrontatie van voetbalsupporters en maakt een filmpje met zijn mobiele telefoon. De journalist in spee kan deze foto of dit filmpje inclusief een beschrijvende tekst rechtstreeks publiceren door deze via MMS te versturen naar het 06-nummer dat zal verschijnen op de website van Mobinieuws. Niet veel later kan heel Nederland op de website www.mobinieuws.nl deze foto of video bekijken en er zelfs eigen commentaar bij schrijven.