Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Verkeerscontroles Verkeershandhavingsteam

Publicatiedatum: 24-2-2006 10:14:28

Arnhem - Het regionale Verkeershandhavingsteam heeft donderdag op verschillende wegen in het district Arnhem Veluwezoom verkeerscontroles uitgevoerd. In het kader van het project Subjectieve Onveiligheid is tussen 15.00 en 16.45 uur de snelheid van 120 passanten op de Geitenbergweg in Dieren gemeten. De maximum toegestane snelheid is hier 30 km/h. Elf bestuurders hielden zich niet aan de maximum snelheid en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 53 km/h. Eén inzittende kreeg een bekeuring omdat hij zijn autogordel niet droeg. Aanwonenden van de Geitenbergweg hebben geklaagd bij de gebiedsagent over het doorgaande verkeer. In overleg tussen de gebiedsagent en het Verkeershandhavingsteam is besloten hier de komende tijd regelmatig te controleren.

Op de Zutphensestraatweg in Ellecom is van 15.30 tot 17.00 uur de snelheid van 395 passerende voertuigen met de lasergun gemeten. Dertien bestuurders reden harder dan de toegestane 50 km/h en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/h. Eén inzittende droeg geen autogordel en kreeg hiervoor een bekeuring. In Dieren is van 17.10 tot 18.45 uur met de lasergun de snelheid van 338 voertuigen op de Kanaalweg gecontroleerd. Achttien bestuurders hielden zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/h en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/h. Tussen 19.15 en 21.30 uur zijn op de Zutphensestraatweg in Spankeren, de Harderwijkerweg in Dieren en de Arnhemsestraatweg in Rheden 529 passerende voertuigen gecontroleerd. Er is gecontroleerd op snelheid, het dragen van de autogordel, het gebruik van alcohol en het negeren van roodlicht. Er zijn in totaal zeven bekeuringen uitgeschreven waarvan vijf voor het overschrijden van de maximum snelheid. Een motorrijder die door Arnhem surveilleerde, schreef zes bekeuringen uit voor verschillende verkeersovertredingen. Zo hielden drie automobilisten op het Onderlangs zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/h.

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421

---

Rivierenland

---

Meisje (15) aangehouden na vernieling auto

Publicatiedatum: 24-2-2006 11:16:32

Westervoort - Een vijftienjarig meisje uit Westervoort is donderdagavond in haar woonplaats door de politie aangehouden wegens vernieling. Het meisje zou schade hebben veroorzaakt aan de auto van haar moeder nadat ze er met een stuk hout op zou hebben geslagen. De moeder van het meisje waarschuwde daarop de politie die de vijftienjarige aanhield. Volgens de moeder zou ze haar dochter straf hebben gegeven nadat ze eerder ontdekt had dat er geld was gestolen uit haar portemonnee. De straf bestond uit huisarrest, maar daar zou de dochter zich niet aan gehouden hebben. De ruzie, die daarop ontstond, zou vervolgens zijn uitgemond in de vernieling.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeerscontrole Subjectieve Onveiligheid

Publicatiedatum: 24-2-2006 9:31:35

Duiven - In het kader van het project Subjectieve Onveiligheid, heeft het regionale Verkeershandhavingsteam donderdag tussen 07.45 en 09.00 uur een snelheidscontrole uitgevoerd op de Visserlaan. Met de radar is de snelheid van 290 voertuigen gemeten. 21 Bestuurders hielden zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/h. Aanwonenden van deze weg hebben geklaagd bij de gebiedsagent over het doorgaande verkeer. In overleg tussen de gebiedsagent en het Verkeershandhavingsteam is besloten hier regelmatig te controleren.

Het Verkeershandhavingsteam houdt snelheidscontroles op 28 geselecteerde trajectwegen binnen en buiten de bebouwde kom. Op deze wegen gebeuren veel ongelukken met ernstige afloop. Uit onderzoek door de verkeersadviseurs van de politie Gelderland-Midden is gebleken dat de meeste veelal veroorzaakt worden door te hard rijden. Op basis van deze onderzoeken houdt het Verkeershandhavingsteam daarom verkeerscontroles. Echter, met enige regelmaat wordt geklaagd over verkeersonveilige situaties, waar dit niet ondersteund wordt door objectieve cijfers zoals het aantal ongevallen. Daarom is het project subjectieve verkeersonveiligheid is gestart met als doel deze onveiligheid te verminderen.

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421

---

West-Veluwe Vallei

---

Geen spreekuur in politiepost vanwege verhuizing
Publicatiedatum: 24-2-2006 10:38:21

DIT IS EEN HERHALING VAN EEN BERICHT VAN DINSDAG

Voorthuizen - Vanwege de verhuizing van de politiepost in Voorthuizen zal op maandag 27 februari en woensdag 1 maart aanstaande geen spreekuur gehouden kunnen worden in de politiepost in Voorthuizen. Gebiedsagent Henk Vonder zal telefonisch via het unitbureau in Barneveld (0900 - 8844) wel gewoon bereikbaar zijn. Ook in de noodhulpdienst wordt op de gebruikelijke wijze voorzien.

Op genoemde data wordt de politiepost verhuisd van de container op het Smidsplein naar een kantoor in de Rabobank te Voorthuizen, Smidsplein 21. Daar zal vervolgens op de gebruikelijke tijden weer worden voorzien in de gebruikelijke openingstijden.

Spreekuur
Vanaf 2 maart houdt de politie spreekuur in het pand van de Rabobank aan het Smidsplein 21 in Voorthuizen. Op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur kunt u daar dan terecht voor allerhande politiezaken. Voor telefonisch overleg kunt u altijd bellen met 0900 - 8844, in spoedeisende gevallen kunt u gebruik maken van het alarmnummer 1-1-2. Overigens is gebiedsagent Vonder ook in Voorthuizen te vinden als de politiepost niet geopend is. Indien aanwezig kan via het unitbureau in Barneveld (telefonisch) contact met hem worden verkregen.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
district West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 688 221

---

Jongetje (9) steekt over, snorfietsster gewond

Publicatiedatum: 24-2-2006 10:13:22

Oosterbeek - Een 46-jarige vrouw uit Oosterbeek is donderdagmiddag in haar woonplaats gewond geraakt na een aanrijding met een 9-jarig jongetje. De jongen bleef ongedeerd.
Het ongeval gebeurde rond kwart over één op het Steenen Kruis, nabij de kruising met de Jhr. Nedermeijer van Rosenthalweg. De Oosterbeekse was met haar snorfiets vanaf de Beukenlaan de kruising overgestoken en wilde het Steenen Kruis oprijden richting Van Spaenweg. Het jongetje wilde op dat moment vanaf de stoep de rijbaan oversteken. Vermoedelijk door geparkeerde auto's zagen beiden elkaar niet aankomen, waarna de jongen door de snorfietsster werd aangereden. De jongen kwam met de schrik vrij; de vrouw liep verwondingen aan het gezicht op. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis Rijnstate gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606