Gemeente Voorschoten

Persberichten - Wethouder Carabain overhandigt folder Banenmakelaar aan ondernemersvoorzitter
Uitgebracht op: vrijdag 24 februari 2006

Tijdens een informatiebijeenkomst voor werkgevers heeft wethouder W.L. Carabain op woensdag 22 februari een folder overhandigd aan de heer H. Tipker, voorzitter van het Economisch Platform. De folder geeft informatie over de banenmakelaar. De gemeente heeft de makelaar onlangs in het leven geroepen om ondernemers te helpen bij het vinden van geschikt personeel en tegelijkertijd de werkeloosheid in Voorschoten verder terug te dringen. De gemeente heeft de folder naar een groot aantal Voorschotense werkgevers verstuurd.

Hoewel het aantal mensen met een bijstandsuitkering in Voorschoten al sinds eind 2003 geleidelijk afneemt, wil het gemeentebestuur dit aantal verder laten dalen. Een behoorlijk deel van de mensen met een uitkering kan gewoon direct aan de slag en wil dat ook graag. De gemeente heeft een banenmakelaar ingezet om deze mensen aan het werk te helpen.

Bij voorkeur een vaste baan

De bijeenkomst vond plaats om de diensten van de banenmakelaar onder de aandacht te brengen van de Voorschotense ondernemers. De makelaar wil met de ondernemers kijken welke wensen zij hebben op personeelsgebied en hoe de gemeente daarbij kan helpen. Daarbij gaat het niet alleen om het vervullen van (toekomstige) vacatures, maar ook om de vraag hoe de Voorschotense ondernemers aankijken tegen een gezamenlijke benadering van arbeidsmarkt en personeelsbeleid. Ook probeert de banenmakelaar actief met geschikte mensen naar werkgevers toe te gaan. Uiteraard wordt iemand bij voorkeur direct in een vaste baan geplaatst, maar een tijdelijke arbeidsplek in de vorm van een participatiebaan, opstapbaan of stage is ook een mooi resultaat.

De bijeenkomst was een vervolg op ruim twintig afzonderlijke gesprekken die de gemeente gevoerd heeft met Voorschotense werkgevers. Tijdens de bijeenkomst konden werkgevers aangeven aan wat voor type personeel zij behoefte hebben. De gemeente gaf op haar beurt aan dat er tientallen mensen beschikbaar zijn die over de vaardigheden en kwaliteiten beschikken om direct aan de slag te kunnen.

In gesprek met de banenmakelaar

Werkgevers die belangstelling hebben voor een gesprek met de banenmakelaar kunnen contact opnemen met Bart van de Schelde of Daphne Bottenberg. Telefoon: (071 5600 713). Ook werkgevers die geen folder hebben gekregen, kunnen contact met hen opnemen.


- einde bericht -