Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 24 februari 2006

Resultaten controle op www.eindhoven.nl

Verdubbeling aantal overtredingen veiligheidsregels horeca

Medewerkers van brandweer Eindhoven hebben 86 horecagelegenheden, hotels en buurthuizen gecontroleerd op (brand)veiligheid. De integrale controle âVeilig Uit Carnaval 2006â vond plaats op 23 februari jl.

Van de 86 bezochte panden waren er 49 volledig in orde. Het aantal overtredingen is bijna verdubbeld t.o.v. de controle âVeilig Uit Carnaval 2005â. Ook de ernst van de overtredingen nam toe.

De controle was o.a. gericht op het voorkomen van snelle rook- en branduitbreiding m.b.t. versieringen en de mogelijkheid voor bezoekers om via vluchtwegen naar buiten te komen tot op de openbare weg.

Geblokkeerde vluchtwegen
Aan de hand van een checklist werd o.a. gekeken naar de vluchtwegaanduidingen, de vluchtweg zelf, de aanwezigheid en brandveiligheid van versieringen en de brandblusmiddelen. Daarnaast werd op milieuaspecten gecontroleerd. Tijdens de controle stuitte de brandweer vooral op geblokkeerde vluchtwegen, waren koolzuurflessen niet beschermd tegen omvallen en bleken veel blusmiddelen niet gekeurd of onbereikbaar. In totaal werden 65 overtredingen geconstateerd op het gebied van (brand)veiligheid.

Aanpak overtredingen
De actie volgt op eerder uitgevoerde controles, onder meer Veilig Uit van voorgaande jaren rond Carnaval en kerst. Gemeente, politie en het openbaar ministerie werken samen aan het terechtwijzen van overtreders. Binnenkort worden de panden die niet voldeden aan de veiligheidseisen opnieuw gecontroleerd.

Resultaten controle openbaar
In de Eindhovense aanpak is afgesproken dat de resultaten van de veiligheidscontrole bekendgemaakt worden aan het publiek. Vrijdag 24 februari, vanaf 11.00 uur, is de lijst met bevindingen te vinden op de website van de gemeente Eindhoven, www.eindhoven.nl.

U kunt de lijst met resultaten hier als pdf-bestand downloaden. contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2005 Gemeente Eindhoven