Dienstenbond CNV

Harmonisatie OCN: We zijn er uit!

24-02-2006

Op woensdag 22 februari heeft CNV Dienstenbond een principeakkoord gesloten met uw werkgever Oliecentrale Nederland. Het principeakkoord regelt de lang verwachte harmonisatie. Wij zijn uitermate tevreden met het uiteindelijke resultaat en zullen het principeakkoord dan ook positief ter instemming aan u voorleggen. Dinsdag 21 maart bent u van harte uitgenodigd op de ledenvergadering hierover.

Sinds twee jaar is CNV Dienstenbond met de werkgever intensief in onderhandeling geweest. Eerst om de gevolgen van de reorganisatie op te vangen en nu voor het regelen van de harmonisatie. Het is uitermate complex geweest, maar wordt nu met een goed gevoel afgesloten wetende dat we het maximaal haalbare voor u hebben bereikt.

De laatste lootjes

Twee jaar geleden stonden werkgever en vakbonden nog lijnrecht tegenover elkaar. CNV Dienstenbond heeft met uw hulp zijn positie moeten bevechten. De werkgever heeft in de loop van de tijd steeds meer het belang ingezien om een voor de werknemers goede regeling te maken. Hoewel er natuurlijk veel te onderhandelen viel is dit de laatste maanden dan ook in goede harmonie gebeurd. Met de laatste grote verbeteringen laat de werkgever zien het personeel serieus te nemen en een voor iedereen goede en werkbare oplossing te zoeken. Wij hebben dan ook vertrouwen in de verdere afwikkeling.

De laatste twee vergaderingen hebben wij grote verbeteringen weten te bereiken. Zo is afgesproken dat de compensatie voor achteruitgang wordt berekend over 5 i.p.v. 3 jaar. Daarnaast komt er een bijdrage voor de ziektekosten, gaat de extra loonsverhoging van 0,5% door, komt er een verzekering voor het WIA-gat en is de maximale reiskostenvergoeding verhoogd van 130 naar 197 euro. Daarnaast is er veel gesproken over de bonusregelingen en zijn er een aantal zekerheden ingebouwd. Het resultaat van deze en vele andere verbeteringen is dat er slechts een zeer beperkt aantal werknemers er op achteruit gaan. De overgrote meerderheid zal een vooruitgang zien.

Stappenplan

Nadat de tekst van het akkoord nogmaals is bekeken krijgt u naar verwachting binnen twee weken de tekst toegezonden. U heeft dan tot eind maart de tijd te stemmen over het akkoord. Op 21 maart zal om
19.30 uur een ledenvergadering worden gehouden in de buurt van Utrecht. Omdat u dan nog geen persoonlijke opgave heeft van de gevolgen, raden wij u aan hier bij aanwezig te zijn. Wij zullen dan samen met u het akkoord doornemen en uitleg geven over gemaakte keuzes. Vanaf 1 april kunt u een persoonlijk voorstel van uw werkgever tegemoet zien gebaseerd op het principeakkoord. U heeft dan nog 1 maand de tijd om hier mee in te stemmen.

Financieel adviesbureau

Werknemers die er op achteruit gaan worden daarvoor gecompenseerd. U gaat dan over naar het nieuwe systeem, maar ontvangt een schadeloosstelling op basis van de achteruitgang over 5 jaar. Omdat dit bedrag hoog kan zijn kunt u als lid gratis gebruik maken van ons financieel adviesbureau. Zij kunnen dan samen met u kijken op welke wijze het bedrag het beste kan worden uitgekeerd. Dit om te voorkomen dat u een groot deel kwijt bent aan extra belasting.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Harrie de Vaan. U kunt hem bereiken op telefoonnummer 010-2651111 of per e-mail op het adres h.devaan@cnvdibo.nl.