Gemeente Leeuwarden

Centrale plaats werkgever en werknemer heet Hirnastate

Bron: Gemeente Leeuwarden (24-02-2006) De periode van interne verbouwingen aan het bedrijfsverzamelgebouw Werk en Inkomen is officieel afgerond. Het gebouw aan de Tesselschadestraat 35 heeft de naam `Hirnastate' gekregen. In de Hirnastate zijn organisaties op het terrein van werk en inkomen gehuisvest, waaronder het CWI, het UWV, de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noordwest Fryslân en Sociale Zaken van de gemeente Leeuwarden. Met de verbouwingen aan en herinrichting van het gebouw willen deze partijen hun dienstverlenging nog beter op elkaar afstemmen. De Hirnastate moet een centrale plaats worden voor iedereen die zoekt naar (ander) werk en waar werknemers en werkgevers elkaar, sneller dan voorheen, vinden.

In een bedrijfsverzamelgebouw kunnen ook andere (private) aan de arbeidsmarkt gerelateerde organisaties gehuisvest zijn. In Hirnastate zijn dat: Regionaal Platform Arbeidsmarkt Fryslân; Bureau Zelfstandigen Fryslân, Advisor en Fourstar.

Hirnastate
'Ter Hirna' was in de negentiende eeuw de naam van het kruispunt waar de 'Zwette' de 'Harlingertrekvaart' kruiste. Ongeveer op deze plaats staat nu het bedrijfsverzamelgebouw. Een bedrijfsverzamelgebouw voor Werk en Inkomen is ook een 'kruispunt', waar werkgever en werkzoekende elkaar ontmoeten, vandaar de naam `Hirnastate'.